32 четения

Главен комисар Николай Николов: „Към момента във Великотърновска област няма реки и язовири с непосредствена опасност за населението”

По повод прогнозите за рязко влошаване на метеорологичната обстановка на територията на Великотърновска област директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов проведе вчера работна среща с представители на местни и централни институции. Той се увери, че е създадена добра организация и координация между ведомствата. „Плановете, разработени за такива ситуации, се поддържат в актуален вид. Каквото сме успели да направим по отношение на превенцията, е направено“, заяви главен комисар Николов. Предвид очакваното влошаване на обстановката той препоръча да се наблюдават критичните участъци, да се обърне особено внимание на застрашените домове и ако се наложи, да се реагира бързо. „Не очаквам да се стигне дотам, но нашата работа е такава, че е по-добре да сме подготвени за най-тежката ситуация“, обобщи Николай Николов.

Той апелира гражданите да спазват указанията на полицията и местната власт и при необходимост да се евакуират своевременно. Той увери, че ако това се случи, полицейските служители няма да допуснат мародерство на евакуираните жилища.

На срещата присъстваха още заместник-директорът на ОДМВР – В. Търново, комисар Христо Христов, началник-отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – В. Търново, комисар Стефан Николов, директорът на РД „ПБЗН“ – В. Търново, комисар Красимир Кръстев, заместник-кметът на община В. Търново проф. Георги Камарашев, заместник областните управители Детелина Борисова и Ивета Кабакчиева, началникът на Областно пътно управление Венцислав Ангелов и началникът на Регионален отдел „Надзор на язовирните стени и съоръжения към тях“ Димитър Йорданов.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!