33 четения

„Луди млади“ грабна първа награда за танц в Дупница

Първо място в категория „Група по народни хора” за танц грабна фолклорен клуб „Луди млади” при НЧ „Отец Паисий 1905”. Танцовата надпревара бе под наслов „Рила ни гледа” и се проведе в Дупница. В юбилейния Десети фолклорен фестивал своите традиционни хора и танци показаха 13 клуба от Димитровград, Елин Пелин, Силистра, Сандански, София, Кюстендил, Драганово, които се състезаваха в три направления – най-оригинално автентично хоро, най-добра обработка на фолклорно хоро и танц.

Вече 9 години „Луди млади” доказват как чрез магията на българското хоро и танц може да се гради сплотен колектив и да се върви напред и нагоре. С няколко строфи Йорданка Некезова – най-възрастната танцьорка в клуба, обобщава:

„Когато започвахме, никой не допускаше, че 9 години танци и усмивки толкова бързо ще отлетят! Когато започвахме, никой не знаеше, че грамоти и купи ще украсяват клуба ни! Когато започвахме, всички знаехме, че ще има пот, умора и безсилие! Когато започвахме, още не знаехме, че скоро няма да свършим!“

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!