43 четения

Мащабни пътни ремонти за над 40 млн. лв., забавяни с години, текат в областта

ОГРОМНИ ПЪТНИ РЕМОНТИ ЩЕ ИМА ТАЗИ ГОДИНА ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКА ОБЛАСТ, КАТО ЧАСТ ОТ ТЯХ ВЕЧЕ СА СТАРТИРАЛИ, а подобни мащабни реконструкции не помним от времето на социализма. Областният управител проф. д-р Любомира Попова проведе вчера среща с новия директор на Областно пътно управление – Велико Търново – инж. Венцислав Ангелов. Местният пътен шеф я запозна с пътната обстановка към момента, с проектите, които се реализират, програмата за ремонтите, които предстоят през тази и следващата година. Двамата коментираха и възможностите за реализиране на важни проекти за реконструкция, модернизация на пътищата и съображенията по тях, в това число и ремонт на двата тунела.

На територията на областта вече се прави отсечката Русе – Вардим – Свищов. Ремонтите са за 8 км от нея. 4,1 млн. лв. се влагат и за второкласния път Новград – Свищов – Никопол, разположен в три съседни области – Русе, В. Търново и Плевен. Трафикът, преминаващ по него, е тежък и интензивен. Изпълнител е пътноподдържащата фирма „Пътни строежи – Велико Търново“. Работата тук също вече е започнала, отчете инж. Ангелов. Съгласно заданието ремонтът следва да бъде завършен до 28 юли.

КАКТО „БОРБА“ ВЕЧЕ СЪОБЩИ, РАБОТА ЗАПОЧВА И ПО ОТСЕЧКАТА ПОЛИКРАИЩЕ – Г. ОРЯХОВИЦА – ЕЛЕНА с обща дължина на участъка 6,2 км. Ремонтът и тук се изпълнява от „Пътни строежи ВТ“ и е на стойност от 3,2 млн. лв.

Реконструкция върви и на третокласния републикански път Стамболов – Русаля – Хотница – Самоводене. Става дума за направата на 22 км и добра връзка между Павликени и Велико Търново. Стойността на този обект надхвърля 11 млн. лв., ремонтните дейности започнаха и съгласно заданието следва да бъдат завършени до 28 юли.

РЕПУБЛИКАНСКИЯТ ПЪТ МИНДЯ – ПРИСОВО СЪЩО Е ОБЕКТ НА РЕМОНТ. Пътят е основна и най-пряка връзка за жителите на пет големи села от община Велико Търново с областния център. Основен ремонт на участъка не е правен, а през годините е поддържан чрез програмата за текущ ремонт и поддържане. Работата започна в края на октомври 2018 г. Изпълнител е пътноподдържащата фирма „Пътни строежи – Велико Търново“ АД, общата дължина е 18,9 км, отсечката вече е направена, а стойността на ремонта, съгласно заданието, възлиза на 9 346 774 лв. с ДДС.

Същевременно предстои да бъдат изпълнени и други дейности по текущия ремонт и поддържането на останалите републикански пътища на обща стойност 1 294 723 лв. с ДДС.

Стилян НАЙДЕНОВ

Снимка Светослав СТЕФАНОВ

3 коментара за “Мащабни пътни ремонти за над 40 млн. лв., забавяни с години, текат в областта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!