391 четения

Пламена Тонкова създава ексцентрични букети с… орехи, чушки и дори сурови спагети

Нова визия на подаръчни букети въведе в старата столица 25-годишната Пламена Тонкова. Търновката изработва уникални изделия, в които цветята си партнират с всевъзможни артикули. Така на пръв поглед несъчетаемите предмети превръщат творбите й в произведения на съвременното изкуство. Едни от най-смелите й решения са да използва сладоледена фунийка за дръжка на букет и сурови спагети като декорация към рози.

Пламена е завършила магистърска степен „Бизнес администрация“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. В момента работи в банка като специалист по обслужване на клиенти. В свободното си време създава нетрадиционните букети, с които се захванала преди месец и половина. Споделя, че идеята да се посвети на необичайното хоби се родила след доста разглеждане на публикации в интернет, свързани с направата на изделията.

„Този тип букети са с първоизточник Русия. Бях изключително впечатлена от тях. Толкова са атрактивни, нестандартни и практични. Дори бих казала, че за мен са по-красиви и по-персонализирани от стандартните. Така един ден потърсих клипове по темата и след няколко изгледани реших да пробвам и просто се получи. Не съм карала курс, нито някой ми е показвал как. Сама проявих малко въображение и останах удовлетворена от резултата“, сподели тя.

Едни от най-ексцентричните съставки, които използвала в направата, са шишове за барбекю. Казва, че не й липсват идеи и сезонните продукти са добър източник на креативност. Затова и в последните й творби присъстват шарени чушки, череши, ябълки, боровинки, ягоди, билки. Друг букет пък изобилствал от орехи и бадеми, които идеално пасвали на приложените миниатюрни шишенца с уиски.

Обикновено й отнема около час и половина за направата на изделията, но преди това прекарва доста време в пазаруване на идеалните продукти.

25-годишната търновка казва, че хората приемат много добре произведенията й и все по-високо оценяват ръчно изработените артикули.

„Тези букети спокойно могат да бъдат предназначени и за мъже! Все пак в състава им може да има бира, мезенца, ядки… и т.н. Просто е прекрасно да ти подарят нещо, което да си хапнеш. Още по-вдъхновяващо е, че с избора на продукти може да зарадваш искрено съответния човек, защото с познаването на вкуса му той ще знае, че изделието е направено лично за него“, допълни Пламена.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!