Три години разследват „неизвестен извършител“, едва не убил баща и децата му в катастрофа

69-годишният Стефан Калчев: „Момчето е млад наркоман и син на известни политически фигури“

 

ТРИ ГОДИНИ СТЕФАН КАЛЧЕВ, КОЙТО ОТ 38 ГОДИНИ ЖИВЕЕ В ОБЕДИНЕНИЕ, очаква правораздаване след жестока катастрофа край Правец. 69-годишният мъж не може да вземе нито застраховка за потрошеното си возило, нито дори да води граждански дела, защото извършителят е „неизвестен“. „Момчето е млад наркоман и син на известни политически фигури. Заради това разследването се потулва и се прекратява. Онази нощ на 28 май 2016 г. беше най-кошмарната в моя живот. На автомагистрала „Хемус“ край Правец в посока София “неизвестният“ водач на автомобил с ловешка регистрация ме блъсна отзад с голяма скорост и избяга от ПТП-то, като изостави автомобила. Органите на КАТ веднага дойдоха и при справката, която направиха в техния масив, казаха, че този “неизвестен извършител“ е много известен на органите на КАТ – млад наркоман от Ловеч, залавян многократно с наркотици, но син на високопоставена личност в Ловеч!“, разказва Стефан Калчев.

ПОСЛЕ ПРИ НАПРАВЕНИТЕ СЛЕДСТВЕНИ ДЕЙСТВИЯ СЕ ОКАЗАЛО, ЧЕ ВЪПРОСНАТА КОЛА Е БИЛА ПАРКИРАНА по същото време на катастрофата пред блок с ключове и документите в нея и от там била открадната. Три години Стефан Калчев не спира да си задава въпроса кой собственик на автомобил го държи отключен? Отчаяният от безхаберието на властите мъж казва още, че въпросният шофьор с въпросната кола е минал поне през пет камери, които са го заснели, от друга страна, мобилният оператор би могъл да установи къде се е намирал човекът между 3,30 и 4,00 часа в онзи 28 май преди три години.

ВСЪЩНОСТ В ОНАЗИ НОЩ СТЕФАН КАЛЧЕВ КАРА ДЕЦАТА СИ НА ЛЕТИЩЕТО В СОФИЯ ЗА ПОЛЕТ ЗА ЛОНДОН, КЪДЕТО РАБОТЯТ. Изненадващо разследващите после му заявяват, че понеже не бил сам в колата и поради това, че децата му са заминали за Лондон веднага след произшествието, не трябвало да ги споменава в обясненията си, защото ги нямало на територията на България и това щяло да проточи разследването!

„След това давах показания и в РПУ П. Тръмбеш и ме посъветваха същото, а именно, че съм пътувал сам в колата по време на произшествието! Караха ме да поправям показанията – целта била по-бързо да приключи случаят, като ми напомниха, че извършителят е син на известни хора от Ловеч!“, се гневи още възрастният мъж, който се оказа един от първите членове на СДС в областта от зората на демокрацията.

ПОСЛЕДНИЯТ ОТКАЗ НА ПРОКУРАТУРАТА ДА НАМЕРИ ВИНОВНИК ЗА ДРАМАТА НА СТЕФАН КАЛЧЕВ е от февруари 2019 г. Основанието за спиране е „неизвестен извършител“. Ако извършителят обаче случайно стане известен, разследването ще продължи. Засега мъжът, който дълги години е бил на работа и в Германия, държи потрошената си кола в Обединение и чака правосъдие.

Нели СУКОВА

Сн. личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *