50 четения

Духовият оркестър на СУ „Емилиян Станев“ „Джуниър бенд“ събра 2175 лв. от концерта си

2175 ЛВ. СЪБРАХА ОТ ПРОДАДЕНИ БИЛЕТИ МУЗИКАНТИТЕ ОТ ДУХОВИЯ ОРКЕСТЪР НА СУ „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ“ „ДЖУНИЪР БЕНД“. Възпитаниците на маестро Йордан Цветанов взривиха миналата вечер залата на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ с изпълненията си.

Децата трябваше да свирят в Летния театър, но заради проливния дъжд те в последния момент влязоха в театъра. Въпреки малкото време за разгласа, че мястото на концерта е променено, малките музиканти успяха да препълнят залата. „Два часа преди концерта продължавахме да стоим на спирката на Летния театър и да се надяваме, че времето ще ни позволи да свирим на открито, но за съжаление, трябваше да сменим залата. Успяхме да се справим в последния момент благодарение на съдействието на кмета на общината инж. Даниел Панов, който ни свърза с директора на театъра Красимир Вълчев“, признава Йордан Цветанов.

Пиеси в стил джаз и фънк и популярни поппарчета свириха музикантите с идеята, че ще успеят да съберат част от средствата, които са им нужни да си купят модерна озвучителна уредба. Към тези 2175 лв. оркестърът прибави и още 500 лв. дарение от екипа на култовото заведение „Хипстър“, което дари целия си оборот от миналата вечер, когато барът празнува рожден ден.

Това, което предстои на „Джуниър бенд“ сега, е пътуване до Италия. Момчетата и момичетата на Йордан Цветанов са поканени да участват в „Европейски творчески лагер”, заедно със свои връстници от Русия, Беларус, Унгария и Чехия. Там търновските деца ще изнесат четири самостоятелни концерта.

С. БОЯНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!