38 четения

Фондация „Америка за България” награди зоокъта на Павликени

ЗООКЪТЪТ В ПАВЛИКЕНИ СТАНА НОСИТЕЛ НА ЕДНА ОТ НАГРАДИТЕ „В МУЗЕЯ СМЕ“, НАСЪРЧАВАЩИ КУЛТУРНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ДА РАБОТЯТ ПОВЕЧЕ С ДЕЦА И СЕМЕЙСТВА. Инициативата е на фондация „Америка за България“, която отличава ежегодно музеи, библиотеки, читалища, музикални състави, зоопаркове, държавни, общински и неправителствени организации, работещи в сферата на културата. Наградите бяха раздадени на специална церемония в Историческия музей във Враца.
„В нашия зоокът околният свят е перфектната среда за игри на открито, опознаване на животните и удовлетворяване на любопитството и изследователския детски дух – децата опознават животните с техните отличителни характеристики като видове, навици на живот и хранене, както и грижата за тях“, каза управителят Сезаин Мехмедов.
Целта на наградите „В музея съм“ е да поощрят културните обекти от цялата страна да станат още по-гостоприемно място за деца, ученици и цялото семейство и да се отворят повече съм обществото. Обект на дискусия след награждаването бяха добрите практики в различните населени места в страната, партньорствата между общините и културните институции и възможностите за финансиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!