35 четения

Как ще докараме туристи до римски град на 20 века през път джунгла?

865 хил. лв. се чакат от държавата за трасето към Никополис ад Иструм, не се знае кога ще дойдат

 

ВЕЧЕ НЯМА ПРОЛУКА ПРЕЗ НАЙ-ПРЕКИЯ ПЪТ КЪМ РИМСКИЯ ГРАД КРЕПОСТ НИКОПОЛИС АД ИСТРУМ, СИГНАЛИЗИРАХА ЧИТАТЕЛИ И ПРЕДОСТАВИХА СНИМКОВ МАТЕРИАЛ, за да илюстрират проблема. Трасето, което освен всичко друго е и изключително амортизирано, е обрасло с дървета и храсти, заради което малцина дръзват да минат оттам.

Отсечката с обща дължина 4 км се отклонява от главния път Русе – Велико Търново малко след Първомайци. Оттук минава основният туристопоток, защото се стига и най-бързо до Никополис. Навигационните системи и указателните табели също насочват трафика по този път.

По него обаче категорично отказват да пътуват медицински екипи и автобуси, а минават по доста обходен път.

По изчисления не повече от 1000 лв. би струвало изсичането на клоните и храстите и почистването на настилката на първо време, но даже и тази незначителна сума не може да се намери.

865 ХИЛ. ЛВ. СЕ ЧАКАТ ОТ ДЪРЖАВАТА ЗА ПЪТЯ ДЖУНГЛА. Искането е депозирано и пред областния управител в началото на тази година, коментираха от великотърновското кметство. Средствата трябва да послужат за полагане на нова настилка, оформяне на банкети и разширяване на асфалта, оформяне на канавки и изчистване на тотално обраслия с храсталак и дървета пътен участък към туристическия обект. Никой обаче не може да каже кога ще се случи ремонтът, а докато се чакат парите, управниците обират срама и гнева на посетителите.

Стилян НАЙДЕНОВ

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!