58 четения

Масово уволнение на 60 шивачки проверява Инспекцията по труда

Фирма „Нова текс“ спира, щели да я продават

 

МАСОВО УВОЛНЕНИЕ НА 60 ШИВАЧКИ ОТ КОМПАНИЯ „НОВА ТЕКС“, КОЯТО СЕ НАМИРА В ПРОМИШЛЕНА ЗОНА „ДЪЛГА ЛЪКА“, ПРОВЕРЯВА ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Уволнението е рекордно по брой засегнати служители. От контролното ведомство заявиха, че досега не са имали сигнали за забавени заплати и трудови нарушения в дружеството. Уведомлението за масовото уволнение на шивачки е подадено преди няколко дена от ръководството на великотърновската фирма „Нова текс“. В дружеството работят 75 души, работата си губят 60 от тях.

Инспекцията по труда започва проверка, посочи нейният директор Невена Стефанова. „Дали те са спазили процедурата по масовите уволнения, дали са събирали работниците, дали са ги уведомили за това, дали са направили подбор. Фирмата шие дамска конфекция на ишлеме за западни пазари, а производствените помещения вече са купени“, коментира инж. Стефанова.

Това е първото масово уволнение за тази година в областта, но то е рекордно. В края на миналата година 26 души бяха освободени от бившето предприятие „Червена звезда“ в Дебелец, което впоследствие бе прекръстено на „Унимаш“ и „Тмко“ (Тежка машиностроителна корпорация).

С. МАРИНОВ

3 коментара за “Масово уволнение на 60 шивачки проверява Инспекцията по труда

 • 26.06.2019 в 15:08
  Permalink

  Да доведеш до фалит Складова техника в този отворен свят на пазарни инструменти и ниши си е изкуство на безхаберието и вероятно умишлено.Или е точено яко и безкрупулно или мениджъра му не става…или пък и двете.Беше предприятие мечта.Работил съм 89-90 година и имаше работници ,чиито месечни заплати надхвърляха 1000 лв,което за онова време си беше солидна сума.

  Отговор
 • 26.06.2019 в 16:54
  Permalink

  Складова техника ???!!! Др.Стоянов се пенсионира, направил си е отдавна паралелна фирма. Майката-кърмилница „Складова“ да гине.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!