36 четения

Салоните за красота и естетика във В. Търново никнат като гъби, за 3000 лв. разбиват мазнините, за 700 лв. изпълват бръчки, 500 лв. е лазерната епилация

КОЗМЕТИЧНИТЕ И РАЗКРАСИТЕЛНИ УСЛУГИ В СТАРАТА СТОЛИЦА ИЗЖИВЯВАТ НАЙ-ГОЛЕМИЯ СИ РАЗЦВЕТ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА. Почти всеки месец в града отваря врати нов салон за красота, в който собствениците инвестират стотици хиляди левове в скъпа апаратура и консумативи. Така за кратко време Велико Търново се сдоби центрове, в които се предлагат всевъзможни процедури за красива визия. По този начин старата столица по нищо не отстъпва на София, където доскоро бе Меката на естетичната медицина и козметология.
В повечето салони периодично гостуват специалисти и дерматолози от големите градове, които изпълняват желанията на клиентките за по-обемни устни, силно изразен контур на лицето, вампирски лифтинг и т.н. Заради конкуренцията цените тръгнаха надолу и поставянето на филър в устните струва на места под 500 лв. Изпълването на всички бръчки по лицето пък не надвишава 700 лв.
Едни залагат на подмладяване на кожата чрез лазери, а други чрез микронидлинг – убождане, при което се извършва механично стимулиране на колаген. Привърженички има и на двата метода. Разликата е, че при първия резултатите настъпват мигновено след първата интервенция, а при втория е нужно повече време, но пък ефектът е по-траен, обясняват от бранша.
По отношение на тялото също са налице доста разнообразни услуги. Търновки могат да избират как да изваят бедра, корем, задни части и предмишници измежду процедури с апарат, работещ на принципа на вакуума, друг – чрез замразяване на клетките, уред, който разбива мазнините чрез радио микровълни и т.н. При тези интервенции обаче цените са доста по-високи и на места надхвърлят 3000 лв. За разлика от попълването на бръчки, което става за минути, ликвидирането на мастните натрупвания отнема седмици и налага поне три интервенции.
МНОГО СИЛНА Е КОНКУРЕНЦИЯТА В ГРАДА ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЛАЗЕРНАТА ЕПИЛАЦИЯ, което обяснява и все по-сериозния интерес към този тип обезкосмяване. Козметиците предлагат третиране на всички възможни зони от тялото, като крайният резултат настъпва след третата процедура и продължава с години. Пакетните цени са на много по-достъпни в сравнение с тези в града отпреди 5 години. Най-евтиният вариант за лазерна епилация на крака например е 500 лв.
Гримьорските услуги също преживяват бум. Професионалният грим отдавна не е запазена марка само на популярните личности и все повече болярки се доверяват на специалистки по макиаж. Дневният грим във Велико Търново струва около 25-30 лв., а вечерният на места достига цели 70 лв.
В повечето случаи гримьорките делят едно помещение с фризьори, което едновременно облекчава клиентките в загубата на време за постигане на желаната визия и в същото време носи повече приходи в съответния салон.
Маникюристките в града са повече от 50. Те работят както в големите студиа за красота, така и в гаражи по жилищните квартали, трансформирани в удобни за целта места.
Едно от доказателствата, че разкрасителният бранш в старата столица изживява своя „златен век“ е фактът, че нито един салон не е фалирал в последните 2 години.
Галина ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Салоните за красота и естетика във В. Търново никнат като гъби, за 3000 лв. разбиват мазнините, за 700 лв. изпълват бръчки, 500 лв. е лазерната епилация

  • 27.06.2019 в 18:13
    Permalink

    Нещо за йога, масажи, лека гимнастика? Те са по-полезни от козметиката!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!