54 четения

В Шемшево и Леденик доволни от масираните пътни ремонти

Стягат реконструкция и на моста, който ги отделя

 

МАЩАБНИ ПЪТНИ РЕМОНТИ В ДВЕТЕ ПРАКТИЧЕСКИ СЪЕДИНЕНИ СЕЛА ШЕМШЕВО И ЛЕДЕНИК ПРЕДИЗВИКВАТ ГОЛЯМО ОДОБРЕНИЕ СРЕД ЖИТЕЛИТЕ И ГОСТИТЕ ИМ. Близо милион публични средства са изхарчени за преасфалтиране на основни улици, някои от които не са правени още от времето на социализма, коментира кметът на Шемшево Кирил Ангелски. С нова настилка е главната отсечка, която свързва двете селца, известни и с това, че в тях подготовка водят детско-юношеските формации на „Етър“. „Минава се по нов асфалт още от отклонението от главния път София – Велико Търново в посока базата на „Екстрапак“ и „Пътни строежи ВТ“, центъра на Леденик, до моста с минералната вода в подножието на селото. След моста са асфалтирани и основните улици на Шемшево“, разказа с доволство Ангелски. Той допълва, че в момента се прави проектиране за ремонт на моста между селата, както и за изчистване на речното корито под него, което е голям проблем за двете населени места. Парите вече са отпуснати, а сумата надхвърля 500 хил. лв. Още около 800 хил. лв. пък ще струва преасфалтирането на отсечките от Шемшево към Буковец и Керека, както и на трасето към съседното село Пушево.

Съвсем скоро предстои направата на водосток и изправяне на пътя от Западната промишлена зона на Велико Търново към новоизградения мост източно от Шемшево. Докато се правеше съоръжението, селото и съседните около него бяха откъснати от света за повече от година. Организацията на движението покрай ремонтите, които са планирани за това лято, предвижда участъкът да се затвори наново, но само за седмица.

Стилян НАЙДЕНОВ

 

Един коментар за “В Шемшево и Леденик доволни от масираните пътни ремонти

  • 27.06.2019 в 21:14
    Permalink

    Искам да попитам,хората които живеят в старата циганска махала- под кантара на бившия стопански двор!!!по какъв път ще си стигат до къщите,или те са малко и за тях няма нужда от път,въпреки че по план път има!!ама няма(ДА-АМА НЕ).Ще отправим официално питане до общината,телевизия и държавни институции.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!