Млади педагози от 27 области в страната се събират на конференция във Велико Търново

КОНФЕРЕНЦИЯ НА ТЕМА „ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО ПРЕД ОБРАЗОВАНИЕТО И МЛАДИТЕ ПЕДАГОЗИ НА XXI ВЕК” СЪБИРА МЛАДИ УЧИТЕЛИ В АРБАНАСИ ОТ 1 ДО 3 ЮЛИ. Организатори на форума са Регионалното управление на образованието, „Сдружение за образователни инициативи 19” при ОУ „Бачо Киро”, Министерството на образованието и науката, Община Велико Търново, Съюзът на работодателите в системата на народната просвета.

Това е четвъртата подобна конференция на сдружението на младите учители в ОУ „Бачо Киро“, но за първи път срещата има национален характер. В проявата ще участват учители до 35-годишна възраст от 27 области в страната.

Младите учители ще работят заедно в продължение на три дни. В първия ден педагозите ще обсъждат добри практики и по традиция ще отправят послания към своите колеги. През втория ден се предвижда обучение за придобиване на квалификационен кредит по темите „Педагогики за развиване на творческо и критично мислене”, „Презентационни умения и креативност в преподаването”, „Интегриране на информалното образование и иновативни модели на преподаване”.

На финала ще бъдат представени 26 научни доклада. Разработките са рецензирани от преподаватели във Великотърновския университет и съгласно споразумение с висшето училище по-късно те ще бъдат публикувани в специален сборник, а авторите им ще имат възможност да завършат курсове за придобиване на IV или V професионално-квалификационна степен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *