16 четения

Общинският съвет даде 2000 лв. на четвъртокласник за обучение в космическия лагер в Турция

2000 ЛВ. ДАДОХА ВЧЕРА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ НА ЧЕТВЪРТОКЛАСНИКА ОТ СУ „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПЛАМЕН ДАЧЕВ, който си спечели правото да участва в международния лагер SPACE CAMP в Турция. Благодарение на тези средства малчуганът ще успее да се включи в работата на един от трите космически центъра за обучение в света, създадени по модел на NASA.
Тренировъчният лагер в Измир предлага на децата интерактивни симулации, свързани с Космоса. Участниците обличат скафандри, тренират на реални тренажори за подготовка на астронавти, изпробват движенията в безтегловна среда, упражняват се в предната палуба на совалка, проектират колония на Марс.
След като премине през тези програми, Пламен ще получи и сертификат, който е един от високо ценените документи за прием в голям брой училища и университети по света.
Пламен е успял да се класира за лагера с есе на тема „Екзопланетите – новите светове“.

Един коментар за “Общинският съвет даде 2000 лв. на четвъртокласник за обучение в космическия лагер в Турция

  • 28.06.2019 в 14:38
    Permalink

    Турски ще учи ли? Може да ценят документа за прием в Турция, но „по света“ едва ли. Ако те приемаха след като си ходил в този лагер, всеки ще ходи и ще отива да учи после. Но кой да мисли като съчинява „новина“.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!