41 четения

Почина Макс Райт, звездата от „Алф“

Aмериканският актьор Макс Райт, получил най-голямата си известност с ролята на Уили Танер в комедийния сериал „Алф“, почина на 75-годишна възраст след продължителна борба с рака, съобщи „Варайъти“.

Семейството на Райт потвърди смъртта му пред TMZ.

“Алф” започва да се излъчва през септември 1986 г. по американската телевизия Ен Би Си. В него извънземният Гордън Шамуей се разбива с космическия си кораб на Земята. Попада в гаража на семейство Танер – обикновено американско семейство, което дава на новодошлия името Алф (от англ. A.L.F. – Alien Life Form – “извънземна форма на живот”).

И четиримата от семейството – съпругът Уилям, жена му Кейт и децата Лин и Браян, неохотно приемат Алф в своя дом и го крият от службите, докато той поправя космическия си кораб и се опитва да се свърже с оцелели от родната му планета Мелмак. А всичко това на фона на куп пакости и забавни лафове, които зрителите помнят и сега.

Райт така и не успява да надмине славата на сериала. След края му през 1990 г. големите кинопродуценти го свързват само с образа на очилатия чиновник, който трябва да се справя с извънземното вкъщи и не получава голяма роля.

Изпълнителният продуцент на „Алф“ Лиса Баник казва за Макс Райт, че да пишеш сценарий за него е било като да свириш на синтезатор – толкова талантлив е актьорът и толкова много образи може да изиграе. „Той може да изиграе всяка запетая, точка и тире, което напишеш“, допълва Баник.

Източник: obekti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!