При огромен интерес преминаха безплатните прегледи при съдовия хирург Ангел Григоров

48 души са били консултирани от началника на отделението по съдова хирургия в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ – д-р Ангел Григоров, в рамките на инициативата „Вземи краката си в ръце“. Само за първите няколко часа след обвяването на безплатните прегледи в „Борба“, всички свободни часове в дните 19 и 26 юни са били заети. По този причина имало десетки хора, които са дошли на място въпреки липсата на час с надеждата да бъдат приети извънредно. Д-р Григоров не отказал на нито един от тях.

„При около 60% от пациентите, които дойдоха имаше разширени вени. При тях непременно ще се наложи лечение. Добрата новина е, че нямаше спешни случаи, които да налагат незабавно хоспитализиране. Иначе всички, които дойдоха бяха жени“, обобщи той.

Медикът допълни, че част от включилите се в акцията са били негови пациенти преди време. Предвид големия интерес към консултациите д-р Григоров припомни, че профилактика на съдовите заболявания не бива да става само в рамките на организирани кампании и с направление от личния лекар прегледите отново излизат безплатно за пациентите.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *