45 четения

Силно представяне на великотърновските пилоти в третия кръг от шампионата по картинг в Серес

Втора победа от три кръга в Националния шампионат по картинг записа Дани Арсов на пистата в гръцкия град Серес. В предишния кръг в град Хасково удар от противников състезател лиши великотърновския пилот от възможността да се бори за върха в подреждането и постигнатото трето място бе възможният максимум за него. Преди старта в Гърция се наложи възстановяване на машината, която бе със смазана предница, за което подкрепа оказаха от новосформирания великотърновски тийм „ПЛАНЕКС рейсинг“ в лицето на Даниела и Пламен Дешкови.

След направените настройки от Валентин Йосифов и Станислав Каваримов в съботните официални тренировки на Серес нещата си дойдоха на мястото и Дани подобри миналогодишния си рекорд, печелейки квалификацията с 0,15 сек. пред втория и 0,5 сек. пред третия състезател, което осигури полпозишън за болида на GO GRILL за първия от двата неделни финала. В тях малкият пилот от старата столица бе категоричен победител.

Другият великотърновски представител в първенството – пилотът на „ПЛАНЕКС рейсинг“ Алекс Дешков, след като спечели по безапелационен начин предишния кръг в град Хасково, бе също толкова бърз и в този старт, като постави рекорд за по-малкия клас и на пистата в Серес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!