68 четения

40 000 лв., злато и документи на длъжници намерени при арестите на лихвари в Лясковец

Около 40 000 лв., документи на длъжници, накити от жълт метал, незаконна пушка са намерени при акцията на антимафиотите и Спецпрокуратурата в Лясковец миналия четвъртък. По време на действията по разследването бяха претърсени жилища и автомобили на петима души. Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност четирима за участие в организирана престъпна група за лихварство и рекет, действала на територията на Лясковец и други селища във Великотърновско.

Участниците в групата бяха задържани при операция на ТСБОП – Велико Търново, и Специализираната прокуратура.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от януари 2019 г. Предоставяла е кредити на нуждаещи се в различен размер, като при забава са използвани заплахи и агресивни действия, начислявани са и наказателни лихви.

С прокурорски постановления на обвинените бе наложено задържане до 72 часа. На 29 юни Спецпрокуратурата внесе в Специализирания наказателен съд искане за налагане на мерки за неотклонение „Задържане под стража“ на двама от участниците и „Домашен арест“ на другите двама. За тартор на групата се сочи Христо Бричката от многолюдната фамилия Тончеви в Лясковец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!