12 четения

Дарение за близо 200 000 лв. получи горнооряховската болница

МАЩАБНО ДАРЕНИЕ НАПРАВИ НА МБАЛ „СВ. ИВАН РИЛСКИ“ ХОЛАНДСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ SMHO „Медицинска и социална подкрепа за Източна Европа“. В края на миналата седмица фондацията предостави на лечебното заведение 28 вида медицински пособия, оборудване, обзавеждане и спално бельо. Те бяха доставени с товарен автомобил и разпределени в различни отделения на болницата.

Стационарът се сдоби и с 12 електрически легла, две инвалидни колички, проходилка, две мобилни устройства за транспортиране на пациенти, четири подемници с батерии, подвижни шкафове, шест стола за диализа и много други уреди и пособия.

„Изключително сме благодарни за този голям жест. Дарението надхвърля многократно нашите очаквания! Най-значими за нас са стерилизаторът и операционната маса. Стерилизаторът ще замени досегашния, който е на повече от 50 години. Ако трябваше да закупи нов, лечебното заведение щеше да плати поне 100 000 лв. Получената операционна маса пък спестява разход от поне 40 000 лв.“, коментира управителят на горнооряховската болница д-р Иван Иванов.

Това не е първият жест, който холандската организация прави за МБАЛ „Св. Иван Рилски“. Преди два месеца благодетелите предоставиха на лечебното заведение линейка.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!