65 четения

На Петровден в Лясковец бяха наградени най-достойните лясковчани

И тази година за празника на Лясковец – Петровден, бяха наградени най-достойните жители на община Лясковец. Един почетен, двама заслужили граждани и 10 деца получиха своите призове на специалната церемония на площада пред обществеността. Новият почетен гражданин на Лясковец е арх. Анелия Стефанова Димова, която получи диплом и плакет със знака на Общината. Тя бе удостоена със званието „Почетен гражданин на община Лясковец” за заслуги и принос от обществена значимост и от стратегическа важност за устойчивото развитие на община Лясковец. С годишните награди за заслуги към общината се окичиха ръководителят на танцов състав „Лудо младо” Павлина Кълчишкова за принос в областта на културата и Десислава Димитрова – за заслуги в областта на образованието. Общинските награди на кмета за ученически постижения получиха общо 10 талантливи лясковски деца – Теодора Антонова, Виктор Гугучков, Радост Минчева, Иван Вълчев, Александрина Стоянчева, Ивайла Минчева, Йоана Димитрова, Диян Савов, Дария Стаменова и Мирослав Стоянов.

Празникът Петровден в Лясковец започна с химна на града, след което Великотърновският митрополит Григорий в съслужие с лясковските свещеници направи молебен за здраве и благоденствие за жителите на града. Гости на празника бяха народни представители от 44-тото Народно събрание, председателят на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България д-р инж. Даниел Панов, заместник областният управител на Велико Търново инж. Детелина Борисова, председателите на общинските съвети на Златарица и Свищов, кметът на община Елена, директори на институции, фирми, учреждения. Да сподели празника с лясковчани, пристигна и представител на побратимения на Лясковец румънски град Виделе. Освен поздравления от кмета д-р Гецова лясковчани чуха и поздравления, отправени към тях от д-р инж. Панов и от Тодор Ангел – председател на Асоциацията на българите по света, след което на площада пред общественост и гости бяха наградени тазгодишните най-достойни лясковчани.

Вечерта продължи с всенародно веселие на централния площад с изпълненията на младия лясковски певец Никола Чочев и естрадната певица Кристина Димитрова. На площада в по-късните часове на вечерта мало и голямо се хвана на хорото и се весели и с песните на Сестри Диневи. Жителите имаха възможност да се насладят и на пищните илюминации, които организаторите бяха подготвили за доброто настроение на всички.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!