81 четения

Обвиниха кмета на Златарица по сигнал от 2015 и 2016 г., той обяви, че тръгва за четвърти мандат

 

Пенчо Чанев: „Не съм виновен, минаха над 20 проверки и не откриха нищо”

 

ЗА ПРЪВ ПЪТ ОТ МНОГО ГОДИНИ И МЕСЕЦИ ПРЕДИ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ ПРОКУРАТУРАТА СЕ ПОХВАЛИ ОФИЦИАЛНО В ПЕТЪК, че е повдигнала обвинение на Пенчо Чанев за принуда на общински служители да напуснат. Обвинението е на Районната прокуратура в Елена, но бе обявено официално в сайта на апелативната инстанция. Материалите са били предявени на Чанев и на неговия адвокат Росен Илиев в петък в Окръжната следствена служба във Велико Търново при уговорката, че разследването… продължава.

„Това обвинение за принуда е абсурдно, но не сме се запознали с материалите по делото”, каза за в. „Борба” адвокат Росен Илиев. Преписката била от 2017 г., когато било образувано досъдебно производство, но едва на 28 юни т.г. Чанев е привлечен като обвиняем. Повдигнато му е обвинение за извършено престъпление за принуда посредством злоупотреба с власт. През 2015 г. и 2016 г. бивши служители в община Златарица били принудени да напуснат против волята си, сочи съобщението на Апелативна прокуратура и пояснява, че по производството предстоят още действия по разследването. Наша проверка установи, че става въпрос за сигнали от три жени от общината – Веска Джурова, Милена Арнаудова и Силвия Балабанова. В далечната 2015 г. те напуснали общинската администрация и били обезщетени. Вероятно обаче не са били доволни, защото сезирали държавното обвинение тогава. Едва години по-късно било образувано следствено дело, което явно още не е финализирано.

 

ПЕНЧО ЧАНЕВ: „ИСКАТ ДА МЕ ОТСТРАНЯТ ОТ ПРЕДИЗБОРНАТА ИГРА, НО АЗ ПАК ЩЕ ХОДЯ НА ИЗБОРИ”

 

Кметът на Златарица Пенчо Чанев, който управлява трети мандат, пак ще ходи на избори наесен. „Не съм виновен за нищо, искат да ме отстранят от играта, но няма как да се случи. Малко преди да ми предявят обвинение, подписвах проект за пречиствателна станция за над 3 млн. лв. През последните четири години са минали над 20 проверки по темата от когото се сетите и нищо не е открито! Изведнъж съм обвиняем навръх изборите, но не се притеснявам”, каза за в. „Борба” в петък кметът Пенчо Чанев. Той е издигнат за кмет от ВМРО и бе на 36 г., когато пое властта в родния си град за пръв път. През трите си мандата в една от най-малките и трудни общини в областта успя да реализира редица проекти и нестандартни решения на проблеми.

С това обвинение прокуратурата волно или не обаче откри предизборната битка в областта. Засега нито един действащ кмет не е обявил публично, че пак ще ходи на избори. Сега 48-годишният Пенчо Чанев бе принуден да го направи, защото имаше тази възможност. Прокуратурата му определи мярка за неотклонение „подписка” и така той имаше право да говори пред журналистите.

Нели СУКОВА

 

5 коментара за “Обвиниха кмета на Златарица по сигнал от 2015 и 2016 г., той обяви, че тръгва за четвърти мандат

 • 01.07.2019 в 15:57
  Permalink

  Добре че в Златарица има такъв кмет – в тия трудни години успя да издейства пари за много проекти,въпреки че не е от управляващата партия и да направи много за града. Дори само за прокараната канализация, ние, хората от Златарица трябва да го преизберем. Да е жив и здрав и още дълго да кметува!

  Отговор
  • 02.07.2019 в 18:21
   Permalink

   Вземи си го у вас като толкова милееш. Как да не е от управляващите оня неговия дето ходи с чадъра след него. Все някой ден ще дойде вятърът и ще хвръкне чадъра но дано да не е късно…. Нямам думи не съм виждала града по зле никога.

   Отговор
  • 02.07.2019 в 20:59
   Permalink

   И какво ти даде на теб бе смотаняк. Едно малко кошче да си събираш боклуците у вас. Що за отрека си и гъзоблизец. Заради такива пумияри като вас страда цялата държава

   Отговор
 • 01.07.2019 в 21:08
  Permalink

  Този местен феодал, паша, бей и всичко останало….. Кога ще се отърват от него самото население? Всички мрънкат тайно, но когато раздава Пенчославейковките – вземат. Че съдиите ще го замажат – то е ясно.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!