22 четения

Великотърновски таланти побеждават на състезание по картинг в Словения

Двама наши пилоти взеха участие в провелия се в словенския град Птуй кръг от шампионата на FIA RMC (Rotax Max Challenge) CEZ ZONE (Централноевропейска зона) & RMC AUSTRIA (австрийския RMC шампионат). Великотърновските таланти Ивон Симеонова и Данислав Арсов се състезаваха в клас Rotax Micro Max.

След провелите се три състезателни манша шампионката на Австрия за миналата година Ивон завърши общо на пета позиция за кръга в състезанието за първенството на Австрия – един отличен резултат, като се има предвид, че тя е най-малката от всички участници, при това е единствената дама в този клас, а разстоянието от над 1100 км до състезателните писти не й позволява да води какъвто и да било тренировъчен процес на конкретното трасе.

Благодарение на помощта от Община Велико Търново, кмета инж. Даниел Панов и бизнесмените Енчо Енчев и Марин Златев шампионът на България в клас „Мини” – пилотът на GO GRILL Данислав Арсов, имаше шанса да участва в първото си международно състезание извън страната. От проведените два състезателни манша за FIA CEZ ZONE и съпътстващото SSC SPORTSTIL CUP Дани взе едно първо и едно второ място, като само по-лошата квалификационна обиколка го остави на второ място в общото класиране от общо 24 пилоти от 6 държави.

„Изключително сме доволни от представянето! Дани намери начин да се пребори дори с местните пилоти, подкрепяни от огромни професионални екипи. Огромни благодарности на фирмите и институциите, благодарение на които това участие стана факт”, разказа бащата на младия пилот Стефан Арсов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!