94 четения

За 76 години Павликени се утвърди като един от двигателите за развитието на региона

Антъни Иванов бе обявен за почетен гражданин на празника на града

 

ПЛУВЕЦЪТ АНТЪНИ ИВАНОВ Е НОВИЯТ ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ПАВЛИКЕНИ. Той получи плакета, който придружава званието, на тържествена церемония по случай 76-ата годишнина от обявяването на Павликени за град. На 29 юни – Деня на светите равноапостоли Петър и Павел и деня, в който Павликени празнува, с едностранни плакети бяха отличени и управителят на МБАЛ – Павликени, Ренета Кръстева, и педагогът Григор Неделчев.

Тържеството започна с издигането на знамената на Република България, Европейския съюз и Община Павликени.

„Под закрилата на светите апостоли Петър и Павел градът ни се разраства и разхубавява, посреща хубави хора и дава уют на своите граждани. С всяка следваща година нашият общ дом добавя по нещо в историята си, но и гради важни придобивки за настоящето и бъдещето“, каза в официалното си слово кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов. „На 29 юни по традиция отличаваме значими личности – съзидатели, записали имената си в историята на античния и вечен град. Направеното от тях е пред очите ни, то променя нашия живот и дава опора за бъдещите ни смели планове!“, допълни кметът, който връчи отличията.

За изключителните му постижения в спорта и подкрепата му към младите спортисти на Павликени беше удостоен със званието „Почетен гражданин на град Павликени“ Антъни Иванов. Той е израснал в града и поставил началото на спортната си кариера в ОФК „Павликени“, след което започва да тренира плуване. От години Антъни Иванов при всички възможни случаи тренира в покрития плувен басейн в Павликени. Съвместно с баща си Антон Иванов организират две възрастови групи от деца от Павликени и ги тренират. „Авторитетът на Антъни е стимул за децата от нашия град да тренират упорито и да постигат добри резултати“, мотивира инж. Манолов своето предложение.

За всеотдайната си работа и постигнатите професионални успехи в МБАЛ – Павликени, с едностранен плакет беше удостоен управителят на болницата Ренета Кръстева. За своята отдаденост на педагогическата работа и високите си резултати в учебно-възпитателната работа с едностранен плакет беше удостоен и Григор Неделчев.

Празника на Павликени уважиха народните представители Весела Лечева и Валентин Ламбев, заместник областните управители Детелина Борисова и Ивета Кабакчиева, аташето на Генералното консулство на Руската федерация в Русе Владимир Токтаев, кметове и секретари на общини, представители на държавни институции и други. Сред официалните гости бяха и делегации от румънския град Болдещ Скаени, водена от кмета Константин Букурую, и от полския град Ломжа, начело със заместник-кмета Анджей Стипулковски. Благослов за града отслужи митрополит Григорий.

„Павликени се утвърди като един от двигателите на развитието на региона“, обърна се към домакините народният представител Весела Лечева, която пожела днешните поколения да надградят мечтите на предците си за благополучие на град Павликени. „Пожелавам стабилност и благоденствие на града. Нека има винаги уют, мир и топлина във вашите домове“, обърна се към павликенчани генералният консул на Руската федерация в Русе Андрей Громов с поздравителен адрес, прочетен от аташето Владимир Токтаев. Делегацията от полския град Ломжа също поздрави павликенчани.

Празничната програма завърши с концерт на фолклорен ансамбъл „Пирин“ в Летния театър в Павликени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *