36 четения

11 млади екскурзоводи получиха дипломи в Никополис ад Иструм

11 МОМИЧЕТА И МОМЧЕТА ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПОЛУЧИХА ДИПЛОМИТЕ СИ ЗА ЗАВЪРШЕН КУРС ПО ЕКСКУРЗОВОДСТВО. Церемонията тази година се състоя в Никополис ад Иструм и започна с открит урок от изследователя на античния град и директор на Регионалния исторически музей в старата столица д-р Иван Църов, който запозна тийнейджърите с историята и археологическите проучвания на обекта.
Младите екскурзоводи са възпитаници на Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ и Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“ във Велико Търново. Всички те са ученици в 10 и 11 клас и са преминали през двугодишен курс на обучение в клуб „Млад екскурзовод” при Общинския детски комплекс във Велико Търново. Момичетата и момчетата владеят общо пет чужди езика – английски, руски, френски, испански и немски.

Това е 16-ят  випуск млади хора, които се обучават в тънкостите на екскурзоводската професия и трупат знания за историята на Велико Търново и музейните обекти. На символичното им дипломиране присъства и директорът на Общински детски комплекс Анелия Пейчева.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!