24 четения

Деца ще творят в артрезиденция „Старото училище“ в Горна Липница

ДЕЦА ЩЕ СЪЗДАВАТ ИЗКУСТВО В ТАЗГОДИШНАТА АРТРЕЗИДЕНЦИЯ „СТАРОТО УЧИЛИЩЕ“ В ГОРНА ЛИПНИЦА. Единственият по рода си пленер започва днес и в него ще участват няколко детски школи от страната – бургаската школа „Батик” с ръководител Златка Бобева, школа „Арт линия“ от Казанлък с ръководители Ваня Запранова и Росен Дончев. В Горна Липница пристигат и децата от Ателие „Енкаустика“ и приложни изкуства в Габрово с ръководител Румен Трифонов, както и малчуганите от Школата по изобразително изкуство при читалище „Братство 1884“ в Павликени с ръководител Мартин Петров. По традиция в резиденцията ще творят и хлапетата от Горна Липница, които работят под ръководството на Пламен Петров.

До 7 юли продължава десетото издание на артрезиденция „Старото училище”, което тази година преминава под мотото „Генерация Творя”. В петък, 5 юли, в 18:30 ч. в сградата на читалището ще бъде представена фотографска изложба на Ирена Асенова, която е възпитаник на артрезиденция „Старото училище”. Малко по-късно започва и представянето на народния обичай „Калесване на кръстника”, подготвен от Група за автентичен фолклор „По липнишки”. В 21:30 часа започва рокконцерт на група Flight от Павликени.

На 6 юли в събота от 19 часа е изложбата, с която резиденцията приключва. Тогава гостите ще наблюдават и възстановка по поемата на Христо Ботев „Хаджи Димитър”, представена от децата на Горна Липница. Събитието се провежда с финансовата подкрепа на Община Павликени. А организатори са кметството в Горна Липница, читалище „Зора – 1887”, Пламен Петров, Дарина Палова и Димитър Палов.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *