15 четения

Гранпри и седем първи места спечелиха в конкурси певците на музикална школа „Елита” само за месец

ГРАНПРИ И СЕДЕМ ПЪРВИ МЕСТА СПЕЧЕЛИХА ДЕЦАТА НА МУЗИКАЛНА ШКОЛА „ЕЛИТА“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО САМО ЗА МЕСЕЦ. 8-годишният Иван Мишев завоюва първо място на Международния конкурс на изкуствата „Радост на брега” в Созопол с песните си „Мама” и „Снег”, която стана световноизвестна в изпълнението на Филип Киркоров.

7-годишният Андрей Видев е носителят на Гранпри от 29-ия Национален конкурс за детска песен „Искричка” в Казанлък. Конкурсът се провежда в рамките на Празника на розата и в него се състезават деца в две възрастови групи – 4-5 и 6-7 годишни. Общо участваха 30 деца, оценявани от професионално жури. С първи награди от конкурса са се върнали седемгодишните Никол Чукарова и Венцислав Станчев и шестгодишните Никола Русев и Виктор Стоядинов. На второ място журито е класирало Валери Цветанов, София Недялкова, Ема Димитрова, които също са на 6 г., както и четиригодишната Анастасия Стоядинова. София Веселинова, на 7 г., Даниел Ангелов, на 6 г., и Преслава Кирова, на 5 г., са спечелили награди за трето място.

На Международния конкурс „Свят, изкуство и море”, който се е провел в „Златни пясъци”, студиото има две първи места, спечелени от Моника Иванова, на 10 г., и единадесетгодишната Габриела Делева. Йоана Гърбова и Никита Рачева са се класирали на второ място.

Последните награди са донесли Преслава Кънева и Кристияна Иванова от Международния детски фестивал „Звездна дъга”. Преслава е завършила трета, а Кристияна има поощрение в категорията за класическо пиано. Учебната година за малките изпълнители от „Елита“ завърши с музикален лагер в Еленския Балкан.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!