32 четения

Мирослав Ангелов спечели рали „Сливен“, остави на повече от минута след себе си румънци

Първа победа като екипаж за тази година записаха Мирослав Ангелов и Георги Гаджев със Skoda Fabia R5. Пилотът от В. Търново и новият му навигатор спечелиха 39-ото рали „Сливен”, втори кръг от сезон 2019 г. в родния шампионат и четвърти кръг от Балканския рали трофей на FIA. На второ място на 1,06 секунди останаха румънските им конкуренти Дан Гъртофан и Тудор Марза със същия автомобил, а на трето завършиха Тихомир Стратиев и Еди Сивов с Ford Fiesta Proto. Тандемът на „Мегапорт Рейсинг“ стартира с преднина от 56,6 секунди преди финалната отсечка СЕ11 „Сините камъни“, която е и най-дългата в състезанието – цели 33,5 километра, и я спечели с 10 сек. пред Гъртофан. В първите три етапа от втория състезателен ден Ангелов и Гаджев успяха да натрупат нови 9,1 сек. с победи във всички отсечки. Гъртофан и Марза бяха най-близо до българите в специален етап 8 „Трапоклово“, където завършиха с изоставане от едва 0,8 сек. В следващите два етапа авансът на Мирослав Ангелов и Георги Гаджев бе съответно 4,3 и 4 сек. За всички 11 отсечки за ралито шампионът на България на рали даде само една етапна победа на румънския си колега – в СЕ5 „Чуката“.

Съботните етапи от рали „Сливен” бяха валидни и за рали-спринт дисциплината, където отново Мирослав Ангелов и Георги Гаджев вдигнаха купата за победители.

„Доволен съм от първото място. През целия втори ден карахме по-разумно и не сме рискували, честно казано, очаквах да сме по-назад в секундите, но се оказа, че печелим всички етапи за деня. На СЕ10 „Българка“ имахме само малък инцидент на финала. Обозначителният жълт знак се намираше на траекторията ни и го ударихме, в резултат на което трябваше да сменим десен калник. Обикновено тези знаци за предстоящ финал се поставят от другата страна на траекторията. На края на дългата, последна отсечка усетих умора, но е нормално за такава дължина. От „Сливен” взимаме максимум точки и се надявам да продължим така годината“, коментира Мирослав Ангелов след финала. Общо 42 автомобила стартираха в ралито.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!