201 четения

„Съни турс“ завършва най-големия хотел в старата част на Търново

Затвореният апартхотел ще има над 120 апартамента

 

ТУРИСТИЧЕСКАТА КОМПАНИЯ „СЪНИ ТУРС“ ЗАВЪРШВА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ХОТЕЛ В СТАРАТА ЧАСТ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Кокетният комплекс трябва да бъде отворен тази година и се простира на площ от над 3500 метра. Той е от типа „апартхотел“ с над 120 апартамента в него. Това е вторият обект на компанията, която притежава и парк-хотел „Асеневци“ на ул. „Опълченска“.

Новият обект се намира на ул. „Йордан Инджето“ в близост до Хуманитарна гимназия. Инвеститор е „Съни турс“, която е купила бивша сграда на ТПК „Метал“ в съседство на някогашния жп пансион, както и съседни частни къщи, за да комасира имот с площ от близо 3 дка. В момента по сградата текат довършителни работи и започва обзавеждането й, преди да бъде пусната в експлоатация. В района има още няколко хостела и малки хотела, но мащабите на апартхотела на „Съни турс“ са огромни. Характерна за тази резерватна зона на града е и ниската етажност, която е спазена.

Във Велико Търново се прави и още един хотел. Той се намира на т.нар „Улица на глада“, където доскоро функционираше заведение с българска кухня. Сградата е откупена от един от съсобствениците на фирма „Лайтс“, разбра „Борба“.

ГОЛЯМ ИНВЕСТИТОРСКИ ИНТЕРЕС СЕ ПРОЯВЯВА КЪМ ИЗГРАЖДАНЕТО НА МАЛКИ ХОТЕЛИ И КЪЩИ ЗА ГОСТИ В СТАРАТА ЧАСТ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО, казаха още от Общината. В доскоро непривлекателната зона вече се работи по обновяването на над 20 основни и второстепенни улици, включително притегателните за туристи „Гурко“ и Самоводската чаршия. Оформен е и голям буферен паркинг за туристи, където ще се насочват и автобусите с посетители. Всичко това води и до своеобразен бум в изграждането на малки хотели.

Седем малки семейни хотела започват да се строят над Самоводската чаршия в кв. „Варуша“. Техният капацитет ще е за не повече от 15 човека. Възстановява се и старинният „Йонов хан“ на входа на града от север.

Няколко големи къщи за гости са пред завършване в други части на Велико Търново. Едната в момента се прави на ул. „Стефан Стамболов“, а друга е пред откриване в началото на ул. „България“.

Стилян НАЙДЕНОВ

Снимка авторът

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!