18 четения

Свищовлии протестираха срещу нашествието от комари

Общината дала 90 000 лв. за справяне с проблема

 

ДЕСЕТКИ ЖИТЕЛИ НА СВИЩОВ УЧАСТВАХА В ПРОТЕСТ СРЕЩУ МНОГОКРАТНО УВЕЛИЧЕНАТА ПОПУЛАЦИЯ ОТ КОМАРИ и липсата на адекватно противодействие на кръвосмучещите насекоми от страна на местната власт. Недоволни граждани се събраха в петък в центъра на града и призоваха за ефикасни действия. Хората твърдят, че ситуацията е непоносима и дори са забелязали наличието на тигрови комари, които пренасят опасния вирус Зика. Тревогите на много от свищовлиите са подкрепени със снимки на ухапвания, които обикалят интернет пространството. Хората са обезпокоени, че могат да се заразят с езкотични инфекции, и при най-малките съмнения търсят мнение от дерматолог.

До момента Община Свищов е похарчила 90 000 лв. за борба с комарите. Въпреки това жителите на града недоволстват и настояват затягане на контрола на фирмата, която е ангажирана с опушването.

През миналата седмица са реализирани четири пръскания в селата Вардим, Ореш, бреговата ивица на Дунав до „Свилоза”, района на „Свилоза”, местностите Блатото и Фара, Паметниците, Нове, Погребите и на юг от болницата до манастира.

По думите на кмета Генчо Генчев към разтвора срещу насекомите е било добавено и дизело гориво, с което субстанцията да прилепва към растенията и да има по-голяма усвояемост на препарата.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!