Тапи и масови нарушения заради затворения път под Царевец

Притискат изпълнителите да приключат предсрочно, до средата на август

 

ОГРОМНИ ЗАДРЪСТВАНИЯ И МАСОВИ НАРУШЕНИЯ НА ЗАБРАНИТЕ ЗА ЕДНОПОСОЧНО ДВИЖЕНИЕ ФОРМИРАТ ИСТИНСКИ ХАОС С ТРАФИКА В СТАРАТА ЧАСТ заради затворения път под крепостта Царевец. Даже и в непиков час от центъра до кв. „Асенов“ се пътува по 30 – 40 мин., а колоните са километрични. Заради неразбориите от Общината са настояли фирмите, ангажирани с ремонта на свлачището над манастира музей „Великата лавра“, да приключат половин месец предсрочно. По план строително-ремонтните работи трябва да завършат до началото на септември, но след оптимизация на работата по настояване на кмета Даниел Панов по новия път трябва да се минава от 15 август. Допълнителни затруднения на пътуващите създават и все още неприключилите строителни работи по улиците в старата част. Навсякъде по ул. „Иван Вазов“ са складирани инертни материали и плочки за новите настилки, което също е изпитание за шофьорите. Малцина се оправят и с указателните табели и знаци за обходните маршрути, които са недостатъчно и неясни, видя наш екип. Отделно масово, особено чужденците, минават по забранени и еднопосочни улици – обратно на позволеното движение. Мнозина не спазват и знаците за движение от запад на изток и на площад „Цар Иван Асен“ пред крепостта. Ситуацията се натоварва още повече и от пешеходните туристи, които слаломират между колите.

ДЕЙНОСТИТЕ ПО УКРЕПВАНЕ НА СВЛАЧИЩЕТО КРАЙ СРЕДНОВЕКОВНИЯ МАНАСТИРСКИ КОМПЛЕКС „ВЕЛИКАТА ЛАВРА“ И ЦЪРКВАТА „СВЕТИ ЧЕТИРИДЕСЕТ МЪЧЕНИЦИ“, засегнало част от улица „Св. Климент Охридски“ във В. Търново, започнаха миналата седмица. Проектът на Общината предвижда изпълнение на пилотна система с 12 фрагмента, всеки от които ще е с 12 пилоти. Общият брой на елементите и съоръженията ще бъде над 140.

За реализация на необходимите дейности по укрепване на терена и възстановяване на уличния участък и прилежащото му тротоарно пространство правителството отпуска 1,2 млн. лв.

Стилян НАЙДЕНОВ

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *