11 четения

В Дебелец откриват девета „Лятна детска полицейска академия“

ЗА ДЕВЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА „ЛЯТНА ДЕТСКА ПОЛИЦЕЙСКА АКАДЕМИЯ 2019” ЩЕ БЪДЕ ОФИЦИАЛНО ОТКРИТА С ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА ДНЕС ОТ 10:30 ЧАСА НА СТАДИОНА В ДЕБЕЛЕЦ. На събитието ще присъстват над 300 деца и младежи от 20-те центрове за работа с деца и младежи, функциониращи на територията на община Велико Търново.

Акцент в провеждането на Академията ще бъде безопасността на пътя под мотото „Пазете децата на пътя“ и здравословния начин на живот под мотото „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“. И тази година партньори на Община Велико Търново при провеждане на Академията са сдружение „Св. Иван Рилски“, ОД на МВР – Велико Търново, РД „Пожарна безопасност и защита на населениетo“ – Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001” и Съюзът на пивоварите в България.

По време на Лятна детска полицейска академия децата от центровете за работа с деца и младежи в малките населени места се запознават с основни теми за безопасността на движението, трафика на хора, спазването на обществения ред, как да противодействат на агресията, реализират се редица спортни прояви и беседи съвместно с представители от полицията, пожарната, провеждат се срещи и се организират занимания по оказване на първа помощ, за реакция при пожари и други бедствия. По предварителен график през летните месеци децата ще преминат практически и теоретично занятия в Центъра за превенция и спорт в с. Балван.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!