30 четения

Човек, правещ слънчеви бани на двора си, едва не бе ударен от тяло на беглец, изпаднало от кацащ самолет

Тялото на вероятен беглец изпадна от височина от неколкостотин метра от пътнически самолет при захода му за кацане на лондонското летище „Хийтроу“ и падна в двора на дома на мъж, като за малко не го удари, докато той правеше слънчеви бани там, предаде Ройтерс, цитирайки съседи.
Според полицията вкочененото от студа тяло е паднало в частен имот в лондонското предградие Клапъм от гнездото на колесника на самолет на авиокомпания „Кения еъруейз“, когато пилотът спуснал колесника за предстоящото кацане.
Според съседа очевидец, който пожелал анонимност, тялото на мъртвия мъж паднало само на метър от обитателя на дома и на мястото се образувал неголям кратер. „Той извади голям късмет, че не бе ударен, иначе щеше и той да е мъртъв. При удара в земята падащото тяло просто се размаза, – казал съседът пред репортер на вестник „Сън“. – Първоначално той дори не разбра какво става. Той спеше, когато се чу мощен трясък.“
Полицията съобщи, че била повикана на мястото на инцидента в неделя, след като било открито тяло, което още не е идентифицирано. След кацането на самолета на „Хийтроу“ – на около 15 км от дома в Клапъм, в гнездото на колесника били намерени чанта, малко храна и вода, с които нещастникът очевидно се бил запасил за дългия път.
От „Кения еъруейз“ казаха, че 7000-километровият полет от Найроби до Лондон трае близо 9 часа. Както заявиха разследващите инцидента, незаконният пътник е трябвало да понесе температури между минус 50 и минус 60 градуса и липса на кислород в мястото, където се е скрил преди полета, и вероятно е бил мъртъв още преди отварянето на колесника и преди да падне на земята.

Източник: БТА

Един коментар за “Човек, правещ слънчеви бани на двора си, едва не бе ударен от тяло на беглец, изпаднало от кацащ самолет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!