15 четения

Даниел Панов и над 250 деца откриха Лятната полицейска академия край Велико Търново

Кметът на община Велико Търново Даниел Панов и над 250 деца откриха деветото издание на Лятната полицейска академия, която ще се провежда цяло лято в населените места край старопрестолния град. Стотици малчугани и ученици ще станат част от разнообразните занимания, теоретични и практически уроци и събития, които ще се състоят в 20-те центъра за деца и младежи в общината. Даниел Панов подчерта, че с инициативата Велико Търново отново дава пример на цяла България с провежданите младежки политики.

Откриването бе на стадиона в Дебелец, то включваше разнообразни демонстрации, а децата показаха как се гаси пожар, какви са правилата за оказване на първа помощ, как трябва да се държат на улицата като пешеходци или колоездачи. Освен противопожарните автомобили особен интерес предизвика и появата на отлично обучените полицейски кучета.

Кметът Даниел Панов благодари на децата и младежите, че са избрали да имат една по-различна ваканция, в основата на която е здравословният начин на живот и израстването им като хора с гражданска съвест и отговорност, познаващи рисковете и най-вече – знаещи кое е добро и кое е лошо. Думи на признателност Панов изказа към всички, съпричастни към инициативата и утвърждаването й – Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски”, Областната управа, областните дирекции на МВР и на пожарната, Сдружението на кметовете и кметските наместници, Съюза на пивоварите в България и др. Даниел Панов благодари и на родителите, защото тяхната подкрепа спрямо децата и младите хора също има огромна роля за успеха на Лятната академия. Той пожела на децата отлично настроение и радост през цялото лято.

Сред гостите на събитието бяха областният управител проф. Любомира Попова, представители на ръководствата на Министерството на вътрешните работи, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, на регионалните дирекции на полицията и пожарната във Велико Търново, както и Ивана Радомирова от Съюза на пивоварите в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!