12 четения

Търновската община доплаща от бюджета си строителството на четирилентовия път и връзките към него

Енергото, Вик и допълнителни строителни работи бавят пуска на трасето, независимо че вече е с асфалт

 

1,8 МЛН. ЛВ. ОТПУСНАТИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗА НОВИЯ ЧЕТИРИЛЕНТОВ ПЪТ ОТ ЦЕНТЪРА КЪМ КВ. „ЗОНА „В“ И „БУЗЛУДЖА“ НЕ СА ДОСТИГНАЛИ ЗА ВСИЧКИ СТРОИТЕЛНИ ДЕЙНОСТИ И ЩЕ СЕ НАЛОЖИ МЕСТНАТА ХАЗНА ДА ДОФИНАНСИРА ПРОЕКТА. Това обявиха вчера от строителната дирекция на Община Велико Търново в присъствието на представители на фирмата изпълнител „Пътни строежи ВТ“. Както „Борба“ вече съобщи, трасето, което чакаме над 30 години, вече е с асфалт, но не може да бъде пуснато за движение заради допълнителни строителни работи, присъединяване на консуматорите по него към елсистемата, както и изграждането на водопроводи. „На няколко пъти препроектирахме, поставяхме и допълнителни шахти, защото тук трябва да се застраховаме по отношение на отводняването заради проблемите с пътен възел „Качица“. Мога да кажа, че това лято ще се минава по новия път. Допълнителни дейности също се финансират. В това число са и подходите към намиращото се в съседство второ по големина училище в града „Вела Благоева“. Покрай изграждането на четирилентовия път на дневен ред излиза и необходимостта от връзки със съседни жилищни райони. С решение на Общинския съвет бяха деактувани частни терени по протежението на ул. „Народни будители“ например, където хиляди хора са лишени от нормални улици. Решение намира и години наред затлачван проблем с подходите към сгради на покойния вече предприемач Иван Чакъров, които се намират в източната част от пътя, заяви зам.-кметът проф. Георги Камарашев.

В момента се калкулират всички извънредни разходи покрай изграждането на новата отсечка, като допълнителното финансиране ще бъде гласувано на следващото заседание на Великотърновския общински съвет.

С. НАЙДЕНОВ

Един коментар за “Търновската община доплаща от бюджета си строителството на четирилентовия път и връзките към него

  • 03.07.2019 в 22:11
    Permalink

    Znachi li tova, che pak shte se razkopava novonapraven put ot tezi druzhestva ??? Stanahte svetovnoizvestni s tolkova neprofesionalno izpulnenie na edni ulici , a kakvo ostana za neshto drugo po-mashtabno !!!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!