7 четения

Финансират до 500 хил. лв. иновации на фирми

Десетата конкурсна сесия на Националния иновационен фонд стартира и във Велико Търново. Областният управител проф. д-р Любомира Попова откри и приветства участниците в информационна среща, която се проведе в Областна администрация – Велико Търново, във връзка с новите правила на Десетата конкурсна сесия на Националния иновационен фонд. Събитието започна във вторник вечерта съвместно с Българската стартъп асоциация и Микрофинансираща институция „Джобс“ към Българската банка за развитие.

Д-р Бойко Таков, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия, също приветства участниците и представи новостите във фонда.

Присъстващите на срещата имаха възможността да се запознаят с дейността и целите на Националния иновационен фонд, насочени към насърчаване на научноизследователската и развойната дейност, повишаване конкурентоспособността на предприятията и новите финансови продукти на Микрофинансиращата институция „Джобс“ към Българската банка за развитие.

Проектни предложения могат да се подават от 1.07.2019 г. до 17,30 ч. на 9.08.2019 г., а максималната стойност на безвъзмездната финансова помощ за иновативен проект е в размер до 500 000 лв. Финансовият ресурс за сесията е 4,5 млн. лв.

С. МАРИНОВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!