49 четения

Горнооряховските акробати с поредно силно представяне, включиха петима в националния отбор

С куп медали се завърнаха двата горнооряховски клуба от Държавния индивидуален шампионат по акробатика в Русе. Добрата новина е, че ще имат свои представители в разширения национален отбор, който се готви за участие на Европейското първенство в Израел през октомври.

Състезателите на „Джим денс” Мартин и Данаил Николови за пореден път показаха стабилни резултати и отново спечелиха златни медали.

Пет вида на „Акро Нова” са сред медалистите на първенството. Женската двойка във възрастта 7 – 16 г. Михаела Илиева и Румяна Тончева е с бронз от балансовата комбинация. В същата възрастова група тройката Ванеса Стойчева, Елеонора Помакова и Михаела Ганчева е с един бронзов и два сребърни медала.

Двойката Радостина Стефанова и Магдалена Тодорова е със сребро на баланс и с бронз в многобоя във възраст 11 – 16 г.

В същата възрастова група селектираната тройка от двата горнооряховски клуба – Александра Нямова, Елина Хинкова и Маринела Люцканова, е с три сребърни отличия.

При смесените двойки Ивайло Люцканов от „Акро Нова” и партньорката му от ЦСКА Калина Терзийска са златни медалисти на баланс.

Близо до медалите беше и двойката на „Акро Нова” Стилияна Раева и Даниела Керчева, останала на пето място във възраст 12 – 18 г.

Държавното първенство беше и контролно състезание за определяне на проектонационалите за шампионата на Стария континент в Израел. Два горнооряховски вида бяха одобрени и влизат в подготовка под ръководството на селекционера Драгомир Драганов. Това са мъжката двойка 11 – 16 г. Мартин и Данаил Николови от „Джим денс” и тройката жени 11 – 16 г., която пък е селектирана от състезатели на двата клуба – Александра Нямова от „Джим денс” и Елина Хинкова и Маринела Люцканова от „Акро Нова”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!