37 четения

Щангистите от „Асеневци“ с девет медала от държавното първенство, дебютантка стана вицешампионка при девойките

Девет отличия спечелиха състезателите на клуба по вдигане на тежести „Асеневци“ от Държавния личен шампионат, съобщи треньорът Тодор Тодоров. Надпреварата се проведе в Хасково, където великотърновските щангисти покриха високия норматив, изискван от федерацията, за да участват в класирането в категориите си.
При жените Янка Димитрова взе три бронзови медала в категория до 55 килограма. Тя постигна 59 кг в изхвърлянето и 75 кг в изтласкването.
Андрей Лалев също е с три трети места при мъжете до 55 кг. Неговите резултати са 73 кг в изхвърлянето и 95 кг в изтласкването.
Отлично дебютно представяне направи Ивет Кундевска при девойките до 20 години, където в категорията си до 64 кг е с два сребърни и един бронзов медал. В изхвърлянето великотърновката е трета с 47 кг, в изтласкването и двубоя се подреди втора, като изтласка 62 кг.
При 17-годишните кадети Филип Христов се подреди шести в двете дисциплини и в двубоя в категория до 73 килограма. В изхвърлянето той закова щанга от 70 кг, а в изтласкването – от 85 кг.
Преди първенството състезателите на „Асеневци“ участваха в първия мемориал в памет на легендарния треньор Иван Абаджиев, организиран от Община Бургас и местния клуб „Черноморец“.
Янка Димитрова, Ивет Кундевска, Филип Христов и Пламен Проданов се представиха на ниво и донесоха на клуба четири купи за призови класирания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!