10 четения

Спешна помощ: Няма много пострадали от жегите

Търновци не подценяват горещината в последните дни и не рискуват здравето си в жегата. Това е заключението на работещите в Спешния център във Велико Търново, които отчитат единични случаи от началото на седмицата на хора, припаднали от жежкото време.

По традиция в този период на годината на дежурство линейка отива поне на 10 адреса за пешеходци, на които им е прилошало. За първи път от доста време обаче търновци не търсят медицинска помощ по този повод. За сметка на това за зачестили сигналите за пристъпи на болни от шизофрения и борещи се с депресии, на които горещината не им понася.

Спешните медици обаче очакват промяна в положителната тенденция, тъй като предстои изплащането на пенсиите. Именно възрастните хора са най-застрашени от жегата и обичайно, докато изчакват да си вземат парите, се струпват на големи опашки и остават дълго време в задушни помещения или навън пред пощите и банките.

Лекарите съветват носенето на светли дрехи и шапка, пиенето на повече вода, избягването на разходки в интервала от 13:00 до 16:00 часа и въздържание от алкохол в жегата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!