9 четения

Ученици от Гимназията по туризъм спечелиха Международен маратон по финансова грамотност

ШЕСТ МОМИЧЕТА ОТ ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СПЕЧЕЛИХА МЕЖДУНАРОДНИЯ МАРАТОН ПО ФИНАНСОВА ГРАМОТНОСТ. Никол Кулова, Християна Вангелова, Камелия Лесичкова, Полина Лесичкова, Елисавета Петрова, Надежда Кочева са успели да покрият максималния брой точки в състезанието и са получили за това грамоти и сертификат.

Маратонът по финансова грамотност е част от проект „Инфоурок“ и се провежда като част от „V Всероссийской недели финансовой грамотности за детей и молодежи – 2019“. Целта на маратона е младите хора да проверят своите знания за планирането и управлението на личните си финанси.

Всички момичета са бъдещи финансистки, догодина ще са в X клас, учат в специалност „Организация на туризма и свободното време“. През миналата учебна година те са преминали обучение по финансова грамотност по програма „Нашите пари“, организирана от Visa, в партньорство с Висшето училище по застраховане и финанси и онлайн платформата Ucha.se.

Учителят, който преподава „Нашите пари“ в Гимназията по туризъм, е инж. Славка Проданова. Тя е подготвила ученичките и за участието в международната надпревара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!