51 четения

Започна строителството на новия болничен корпус във Велико Търново

Година и половина след първата копка по строителството на новия болничен корпус към МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ започна реалното изграждане на обекта, видя „Борба“. В района навлязоха багери за изкопни дейности и преди няколко дни теренът бе ограден от работници на търновската фирма „Билдинг комфорт“, която ще получи 7 818 867,70 лв. за изграждането на зданието. Сградата трябва да стане факт до 522 дни, като вдигането й ще се осъществи на два етапа. Авторския надзор пък ще упражнява фирмата, проектант на бъдещото крило на Нова болница – най-голямото архитектурно студио у нас „Иво Петров Архитекти“.

Корпусът ще е осеметажен и ще приеме от Стара болница инфекциозно, неврологично, ортопедично, неонатологично и акушеро-гинекологично отделение. Така лечебницата ще спести разходи в размер на над 400 000 лв., които ежегодно отиват за транспорт между двете бази, отопление и други комунални услуги. С икономиите пък ще се повиши качеството на предлаганата медицинска грижа, тъй като парите ще бъдат инвестирани в нова апаратура и квалифициране на лекарите, които по-често ще бъдат изпращани на обучения и стажове в страната и чужбина.

Сливането на отделенията от двете бази е идея на повече от 30 години, която няколко предходни директори на болницата не успяха да реализират.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимка Светослав СТЕФАНОВ

3 коментара за “Започна строителството на новия болничен корпус във Велико Търново

 • 04.07.2019 в 13:24
  Permalink

  Дано се случи, а не да остане поредното блато, което ще бъде закупено от някой „инвеститор“.

  Отговор
 • 04.07.2019 в 13:31
  Permalink

  ДС юрдека да е намерил отнякъде над 3.3 млн лв.? Да видим дали ще има ново крило или нов тумор като събореният наскоро

  Отговор
 • 04.07.2019 в 14:38
  Permalink

  Браво. На добър път. За всичко ако се мисли с пересрективи много главоболия ще се спестят. Дано този път се получи. Всички работодатели трябва да застанат зад работата си.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!