42 четения

Започва голямото копаене в кв. „Картала”, правят улици, несъществуващи от 30 години

2,1 млн. лв. даде правителството за шест отсечки във Велико Търново

 

ТОЗИ МЕСЕЦ ЗАПОЧВА ГОЛЯМОТО СТРОИТЕЛСТВО НА УЛИЦИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ПОВЕЧЕТО ОТ КОИТО СЕ НАМИРАТ В КВ. „КАРТАЛА” И „ЗОНА В”. Предвидено е обновлението на отсечки или изграждането на нови, които не са правени повече от 30 години и съществуват само на карта, информира заместник-кметът по териториалното и селищно устройство на града проф. Георги Камарашев. Вече е направена организация за реконструкциите с комуналните фирми заради паралелната направа на подземните комуникации.

Инвестицията е за над 2,1 млн. лв. Парите вече са по сметките на Община Велико Търново и идват от държавния бюджет. В края на миналата година правителството отпусна и 1,6 млн. лв. за обновлението на епархийската библиотека, по която вече се работи в старата част на града. Става дума за бившата детска градина „Иван Вазов” в близост до Катедралния храм, която в мандата на д-р Румен Рашев бе дадена на митрополията.

За ремонт са предвидени улиците „Александър Бурмов”, „Стоян Михайловски”, „Васил Априлов”, „Петко Тодоров”, „Камен Зидаров” в квартал „Картала”, както и ул. „Драган Цончев” в кв. „Зона В”. Местната хазна е готова да финансира и техните къси връзки и пресечки, което може да коства още около 500 хил. лв.

УЛИЦИТЕ ЩЕ ИМАТ ИЗЦЯЛО НОВИ НАСТИЛКИ, ОСВЕТЛЕНИЕ И ТРОТОАРИ. ПОД ТЯХ СЕ ПОДМЕНЯ ВиК системата и се полага оптика, така че да не се извършват последващи разкопавания дълги години напред. Навсякъде, където е възможно, ще се оформят и локални паркинги, джобове за автомобили и съдове за смет. В общинските площи е предвидено оформянето на градинки и поливни системи. Строително-ремонтните работи трябва да продължат до края на лятото, коментират от кметството.

Стилян НАЙДЕНОВ

 

3 коментара за “Започва голямото копаене в кв. „Картала”, правят улици, несъществуващи от 30 години

 • 05.07.2019 в 13:12
  Permalink

  На улица Петко Ю. Тодоров вече има дълбок ров 40 см, опасен както за коли, така и за пешеходци, до място където се правят детски тържества. Поне да се зарине ровът.

  Отговор
 • 06.07.2019 в 22:06
  Permalink

  Е и тоя път,улиците Х.Смирненски и Й. Йовков няма да бъдат уважени,защото са в центъра и живущите са малко като гласоподаватели,но и малчеливи,а и родителите на децата в двете училища са доволни ,че децата и вървят в калта , защото няма тротоари.Мълчете и трайте.Успех.

  Отговор
 • 07.07.2019 в 22:36
  Permalink

  Аз предлагам ние живеещите в центъра на гр. В. Търново да не плащаме данъци-отнася се за улиците Хр. Смирненски и Й. Йовков,докато нашите улици не се ремонтират,да има тротоари!!!където да се движат деца и родители ползващи две училища.Господа отговарящи за проектите на нашия град !!!посетете ги и преценете-ние също гласуваме за Вас.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!