Новини

Женският хор „Търновград“ се завърна от международен фестивал в Гърция

Женският хор „Търновград” се завърна от успешно представяне в XI Международен музикален и танцов фестивал „Паралия фест – 2019” в Паралия Катерини, Гърция. Във фестивала са участвали 10 състава от България, Черна гора, Русия, Полша, Украйна, Румъния и др.

Женският хор „Търновград” при Военен клуб – Велико Търново, е бил дирижиран от Маргарита Петрова, дългогодишен хорист и наследник на маестро Мария Павлова. Корепетитор на хора е била абитуриентката от СУ „Емилиян Станев“ Стефка Стойкова.

Организаторите връчиха на Женски хор „Търновград” сертификат за успешно участие и представяне на българското народно хорово изкуство. Хорът, диригентът и корепетиторът получиха благодарности за професионализма и артистичността, музикалната интерпретация и интонация на акапелните произведения, за топлината и усещането за фолклорните песнопения и богатството на българската народна песен. Организаторите отправиха покана към Женски хор „Търновград” да станат част от музикалната програма на Международния фестивал – 2020 в гр. Будва в Черна гора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *