Какво време ни очаква в през периода 05 юли 2019 г. – 11 юли 2019 г.

В петък преди обяд ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. След обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб вятър, предимно от запад- северозапад. Минималните температури ще бъдат между 17° и 20°. Максималните температури ще бъдат между 29° и 32°.

В събота и неделя ще преобладава време с незначителна облачност до ясно. В събота ще духа слаб до умерен вятър от северозапад, в неделя ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 17° и 20°. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°.

В понеделник ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 17° и 20°. Максималните температури ще бъдат между 28° и 31°.

Във вторник и сряда ще преобладава време с променлива до значителна облачност. Очакват се превалявания от дъжд и гръмотевици . В сряда валежите на места ще бъдат интензивни. Ще духа умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 17° и 20°. Максималните температури ще бъдат между 26° и 29°.

В четвъртък ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 17° и 20°. Максималните температури ще бъдат между 28° и 31°.

Над западните и централните части на Стара планина в петък преди обяд ще преобладава време с променлива облачност. След обяд ще се развива значителна купеста облачност с превалявания от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. ще има незначителна до променлива облачност.

В събота и неделя ще преобладава време с незначителна облачност. Ще духа умерен вятър от запад – северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 18°.

В понеделник ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 18°.

Във вторник и сряда ще преобладава време със значителна облачност. Очакват се превалявания от дъжд и гръмотевици . Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 16°.

В четвъртък ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 16°

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат по-ниски от температурите на 1200 м. с около 7°.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *