Седмичен хороскоп за периода 5 – 11 юли

Съхранете хармонията в семейството, от понеделник ретроградният Меркурий изисква почивка

Лятно настроение за Овните, извънредни ситуации за Рибите

Здраве: Радвайте се на хубавото време и не търсете причини да се ровите излишно в неприятни неща. Гледайте позитивно, ако искате и здравето да ви е отлично. Днес бъдете по-внимателни в жегите, защото могат да ви предизвикат проблеми със сърдечния пулс и ритъм. През уикенда пазете стомаха и жлъчката, като спазвате по-сериозен диетичен режим на хранене. В понеделник и вторник е възможно да чувствате подутост заради това, че организмът тогава задържа вода. Пийте умерено количество течности. В сряда и четвъртък главоболието е сигурен признак, че имате запек и проблем с дебелото черво. Обърнете си внимание.

Красота и външен вид: Коса и коламаска: Подходящи дни за подстригване на косите – петък, събота, неделя, понеделник, вторник и сряда до 12.30 часа. Неподходящи: сряда след 12.30 часа, четвъртък. Коламаска направете в петък, събота, неделя, понеделник и вторник. Масажи: Релаксиращи масажи: петък. Масажи за отблокиране на различни блокажи по тялото: събота и неделя. Забранени са силовите масажи във вторник и сряда. Обеци и татуировка: Всички дни са подходящи за тези процедури. Сауна и парна баня: Днес е забранен престоят в сауна.

Хранене и диета: Хапвайте умерено през периода. Нарастващата Луна засилва апетита за сладко, а прекаляването със захарта ще доведе до допълнително задържане на вода. Наблягайте на сезонните плодове и зеленчуци, поднесени под формата на салати и смутита. Лунната диета тази седмица стартира във вторник, 9 юли, точно в 13.54 часа, и продължава до сряда в същия час.

Основни звездни аспекти: През първата седмица от ретроградното движение на Меркурий Луната гостува в Лъв, Дева, Везни и Скорпион. Опитайте да съхраните хармонията в семейството и сред хората, с които най-често общувате. Избягвайте да си създавате излишно напрежение, дори когато нещата не вървят така, както предварително сте си ги планирали. Неделя е последният ден, в който можете спокойно да започнете своите нови дела и да подпишете като за последно успешни договори. От понеделник Меркурий стартира своята поредна ретроградна фаза и до края на месеца слага запор на подобни начинания. Тази седмица се характеризира с бавно движение, бавно развитие и опипване на почвата около вече предприетите инициативи. Не се ядосвайте на провлачения ход на нещата. Просто отложете по-важните дела и всичко ще бъде наред.


ОВЕН

Лятно настроение

За вас следва напечена седмица. Преминаването на Слънцето през Рак активира зона на дискомфорт в двете най-важни сфери от живота ви – личната и професионалната. Сега сте разпънати на кръст между желанието на близките да прекарват повече време с вас и невъзможността да им го осигурите поради професионални проблеми. Не се насилвайте прекалено. Ретроградното движение на Меркурий от понеделник ще ви помогне да приемате всичко от оптимистичната му гледна точка. От гледната точка на веселбата. Лято е, нека ви е леко и лежерно.


ТЕЛЕЦ

Пазете се от нахалници

За вас следва доста напрегнат в сферата на взаимоотношенията период. Движещото се в Рак Слънце активира напрегнати аспекти, отговарящи за вашия социален живот. Някой се опитва да ви се намеси твърде грубо в личния живот, давайки съвет след съвет и наставление след наставление. Естествено е да се скарате с подобен тип хора, защото те ви вредят с прекалената заинтересованост върху живота ви. Ретроградното движение на Меркурий ще ви накара през юли да направите няколко съвсем непланирани ремонта вкъщи. Просто защото домът ви се нуждае от тях.


БЛИЗНАЦИ

Бъдете премерени

През следващите дни е по-добре да стопирате важните си начинания и желанието да се доказвате пред хората около себе си. Движещото се в Рак Слънце активира напрегнати аспекти, които могат сериозно да навредят на джоба ви, ако не сте достатъчно премерени в разходите си и ако договорите уж печеливши сделки, които впоследствие ще се окажат пълна загуба. Ретроградното движение на Меркурий от понеделник нататък ви излага на риска да привлечете много хора зад гърба си, които са с нечисти помисли. Пред вас се правят на мили и загрижени, но всъщност ви мислят лошото.


РАК

Очаквайте подем

Вие се намирате в доста важен период от годината. Сега е от голямо значение да се насочите, да си поставите цели и да действате, независимо дали постъпките ви са смели, или не. До неделя включително можете да разпишете важни документи, които ви помагат да поставите едно ново делово начало. От понеделник нататък ще се наложи да се задоволите с малко по-бавно темпо. Меркурий отново тръгва ретрограден по своята орбита и ще забави развитието ви, но с няколко седмици. От август нататък отново ви чака подем, и то с пъти по-силен от настоящия.


ЛЪВ

Дайте си почивка

През следващата седмица ще трябва да се разделите с усещането, че зависите от някого и че трябва да се съобразявате постоянно с хората около себе си, за да има мир навред. Това не е така. Обърнете повече внимание на своята си личност, на своите интереси и желания. Дайте си малко почивка. Преминаващото през Рак Слънце активира напрегнати аспекти в хороскопа ви, засягащи главно психическото и физическото ви състояние. Ако искате да сте здрави и дееспособни през цялата следваща работна седмица, уикенда прекарайте в леглото.


ДЕВА

Не се претоварвайте

За вас следва напрегната седмица, в която е най-добре да се заемете с най-важните си ангажименти и да не стартирате никакви нови начала. Давайте го по-лежерно и спокойно и не си слагайте всичко на сърцето. Преминаващото през Рак Слънце активира напрегнати аспекти с останалите планети, засягащи вашия социален живот. Не е изключено да бъдете провокирани да смените средата си на живот или да осъществите среща с човек, когото не сте очаквали да видите. Ретроградното движение на Меркурий от следващата седмица изисква от вас почивка – психическа и физическа. Не се претоварвайте.


ВЕЗНИ

Внимателни в службата

За разлика от предходните знаци, при вас тази седмица акцентът е работното място и развитието, което можете да постигнете там. Но разбира се, без излишни и непремерени действия и с постоянно темпо. От друга страна, ретроградното движение на Меркурий не позволява да подписвате договори или да подемате инициативи в служебен и делови план. Преценете добре докъде и как можете да се разпрострете. Обръщайте достатъчно внимание на близките и на хората, които ви заобикалят. Дарявайте ги с нужната любов, за да имате тяхната подкрепа.


СКОРПИОН

Потискайте емоцията

През тази седмица потискайте емоцията и не позволявайте на различни хора да ви вгорчават настроението или да ви развалят деня с хилядите си претенции. Срещата с такива неприятни индивиди има за цел да ви научи да казвате по-често „не“ и да отстоявате мнението си. Ретроградното движение на Меркурий от понеделник нататък ще блокира повечето намислени инициативи на работното място. Сега идва време за излизане в отпуск или за действие по вече предприети ангажименти. Така ще е до края на юли.


СТРЕЛЕЦ

Време е за път

Предстои ви седмица, през която е по-добре да завършите определени проекти, а не да стартирате нови с надеждата, че те ще са по-благоприятни от вече предприетите. Като цяло периодът е благоприятен, хармоничен. Налага ви дисциплина и самоконтрол. Вярвайте силно в своята интуиция, която често ви подсказва правилния път, по който да поемете. Опитайте да бъдете една идея по-пестеливи и да не закупувате вещи, от които в момента нямате нужда. Ретроградното движение на Меркурий ще е щастлив период за вас, защото ще ви накара да пътувате повече от обичайното.


КОЗИРОГ

Връщат ви заем

И за вас предстои една доста напечена и натоварена седмица. Трябва да се справяте с извънредно възникнали ситуации редом с планираните ангажименти. Деловият ви живот преживява определена промяна, която е за добро, но и ще коства голяма част от свободното ви време през лятото. Не се притеснявайте, всичко ще си заслужава, защото реализацията ви е в кърпа вързана. Ретроградното движение на Меркурий изисква от вас да не правите никакви скъпи инвестиции до края на юли и да бъдете по-внимателни с парите си. Ще ви върнат заем, който ще даде глътка свеж въздух на бюджета ви.


ВОДОЛЕЙ

Изчистете живота си

През този период сте напрегнати. Чувствате, че не всичко върви така, както сте го планирали. Не се притеснявайте, явлението е временно и скоро ще отшуми. Тенденция при вас от една седмица е започналото благоприятно развитие и то ще продължи напред във времето. В идните дни избягвайте срещите с хора, които са ви неприятни или ви карат да се чувствате зле. Ретроградното движение на Меркурий до края на месеца иска от вас да прочистите средата си на живот и най-вече близкото обкръжение от използвачи и от хора, които не са съвсем добронамерени към вас. Направете го изведнъж, без да отлагате.


РИБИ

Извънредни ситуации

През тази седмица не страдате от липса на късмет, но съдбата иска да поемете инициатива и да започнете да се борите за успехите си. Ето защо ще ви е малко по-трудно от друг път, но ще се справите. Слънцето се движи в Рак и образува напрегнати аспекти, които ви поставят в центъра на непланирани събития в личния и обществения ви живот. Ще трябва да се справяте на момента, без да сте обмисляли предварително действията си. Ретроградният Меркурий от понеделник нататък изисква по-сериозно вглеждане в детайлите на работното място. Нещо пропускате, нещо забравяте и е добре да се огледате какво е то.


ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

5 юли. Във вас бушуват две природи. Едната е тази на Рака, която ви дърпа назад и ви прави предпазливи, изчакващи и мудни на моменти. Другата е тази на цифрата пет в датата ви на раждане. Тя ви тласка да сте напредничави, променливи, търсещи. Събрани в едно, тези две природи ви правят противоречиви хора, които невинаги са наясно с целите и желанията си. Задължително е да намерите златната среда, която ще ви направи умерени и предприемчиви Раци. Семейството е важна ценност за вас и никога не бива да я пренебрегвате.

Навлизате в прекрасна година, която може да се нарече годината на любовта. Над вас ще бди Венера, а тя покровителства добрите взаимоотношения и кроткия, сговорен тон. Мнозина, които имат дълготрайни връзки, ще пристъпят към бракосъчетание. Следващите дванайсет месеца са най-добрите за подобни намерения.

Здраве: Възможни са проблеми с гърлото, щитовидната жлеза, носа и носоглътката. Чести настинки говорят за отслабване на имунната система. Приемайте повече витамини.

6 юли. Най-голямата ценност за вас е семейството ви. Това, в което сте отрасли, и това, което ще създадете или сте създали. Думата „семейство” за вас крие в себе си дълбок философски смисъл. Тя е свещена. Не давате да се изговори нищо против близките ви. Закриляте ги и ги пазите. Трябва обаче да преодолеете прекалената ревност, която чувствате към тях. Понякога критикувате повече от полезното своите близки и те ви възприемат като строги, мрънкащи и досадни. Не им се сърдете, защото често досаждате със съвети и наставления, дори когато е ненужно.

Навлизате в година, която ще ви помогне да се научите на такт, дипломация и малко повече прецизност в действията си. Това е година за анализ и оценка на изминали събития, ще се видите в чуждите очи и ще осъзнаете как всъщност изглеждате отстрани. От друга страна, през идните дванайсет месеца ще бъде добре, ако се захванете да учите нещо и се преквалифицирате. Ще ви е от полза, а и ще тръгнете по дълъг път на гонене на професионалните цели.

Здраве: Възможни са проблеми с кожата, лимфните възли и като цяло с имунитета.

7 юли. Интелигентни, можещи, толерантни и с висок потенциал сте вие, които сте се родили на тази дата. Не всички изброени качества обаче използвате рационално в своя живот. Склонни сте да правите какво ли не, но само за себе си, а не за близките. Материалната стабилност е от голямо значение за живота ви. Търсите я, но нея трупате бавно и това ви изнервя. Не бива обаче да превръщате парите в своя главна цел, а да се прицелите и в други направления, най-важното от които е вашето семейство. Такова, като всеки един Рак, и вие трябва да създадете рано или късно. Отредено ви е да учите, да добиете много знания и умения, които да предадете на поколенията след себе си.

Навлизате в прекрасна година на финансова стабилност и много делови раздвижвания. Някои ще сменят работата си, но това е за добро. На други ще им вдигнат заплатата, а трети просто ще получат желаната стабилност, към която са се стремили дълго време.

Здраве: Възможни са обостряния на хронични заболявания.

Станислав Климентов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *