Пациент се самоуби след скок от седмия етаж на търновската болница

40-годишен мъж сложи край на живота си със скок от седмия етаж на МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов”. Трагедията се случи в края на миналата седмица. Починалият е бил пациент на Първо хирургично отделение, където го приели в края на месец юни след опит да се самоубие, като си прерязал вените. Лекарите направили необходимото, зашили раните му и след неколкодневен престой в звеното вече бил вън от опасност. До ден трябвало да го изпишат и той да се прибере вкъщи. Тъй като постъпката му била провокирана от психично заболяване, мъжът останал в звеното под зоркото наблюдение на майка си. Персоналът също не го изпускал от поглед, тъй като не давал вид да съжалява за стореното.

В злополучната сутрин казал, че отива до тоалетна, а майка му го последвала, защото се усъмнила, че отново може да посегне на живота си. Той обаче бързо отворил прозореца в санитарния възел и скочил пред очите й. Опитите на медиците да го спасят за втори път били неуспешни, тъй като мъжът починал на място, и единствено констатирали смъртта му.

Галина ГЕОРГИЕВА

4 коментара за “Пациент се самоуби след скок от седмия етаж на търновската болница

 • 06.07.2019 в 17:33
  Permalink

  ГОРЕЩИ НОВИНИ- Според вас този материал правилно ли попада в тази рубрика?

  Какво ще кажете за – ТРАГИЧНИ НОВИНИ?

  Всичко свързано със здравеопазването в България може спокойно да се запише с това мото!

  Още въпроси и към Галина Георгиева:

  Вие статистик или журналист сте?

  Кой лекар е приел пациент при опит за самоубийство и го е настанил в хирургично отделение на седми етаж?

  Защо е оставен само на грижите и наблюдението на майката?

  Какви са нормативните изисквания при такива ситуации?

  При това положение има престъпна небрежност или пропуск в системата?

  Изводите кой да ги направи?

  Отговор
 • 08.07.2019 в 15:46
  Permalink

  Ами да ти кажа-приет е в хирургия,защото там се шият рани,не в психиатрията.Наблюдавала го е майка му,защото не може до всеки болен да има лекар и сестра,Персоналът не достига,поради мизерните заплати.Изводът-свиквайте,че идва по-лошо-затваряне на отделения и болници поради липса на персонал.

  Отговор
  • 08.07.2019 в 17:18
   Permalink

   То па един персонал. Ако искам да ме унижават селски индивиди без за ме излекуват мога да ида и в Церова кория. Там поне няма опасност да ви изтъргуват органите

   Отговор
 • 11.07.2019 в 1:22
  Permalink

  И защо някой ще решава кой колко да живее тук ?! Ако човекът НЕ желае да “живее”, ще намери начин да си хване Пътя. Безсмислено ни губите времето с такива псевдо-новини.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *