43 четения

Деца, родители и приятели отбелязаха 10-годишния рожден ден на Happy Mums

С голямо и забавно парти бе отпразнувана 10-годишнината на първото и единствено Училище за родители в старата столица. Поводът събра в събота в парк „Дружба“ десетки млади семейства, подготвили се за родителството чрез помощта на Happy Mums. На събитието присъства и директорът на общинския отдел „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова. Всички гости бяха почерпени със сладки вкусотии и голяма торта. За доброто настроение пък се погрижи партиагенция. Водещ на програмата бе DJ Tisho.

Бяха проведени няколко забавни игри, в които се включиха и най-малките. В една от надпреварите децата трябваше да демонстрират сръчност и да нахранят своите баби. Така, унесени в забавления, екипът на центъра и гостите прекараха цели три часа.

Създателката на училището Тони Калушкова изказа благодарността си към всички, оказали му подкрепа през годините, и към специалистите, с които работи последното десетилетие.

„Имаше една майка, която беше много притеснена от това, че очаква дете. Не знаеше как да постъпи и какво решение да вземе. Поговорихме приятелски и лично. Сега детето е на две години. Тези моменти, в които помагаш на човек да премисли, да се успокои, да се почувства сигурен в себе си, ме зареждат и ме карат да продължавам. Цял живот съм търсила точно тази работа. Бях участъкова акушерка на три участъка в града преди реформата. После помагахме на жени с остеопороза. Когато създадохме центъра, намерих мотивация непрекъснато да се развивам и да уча“, споделя тя.

Калушкова отчете, че училище Happy Mums е помогнало на над 4000 двойки, които са се възползвали от услугите на центъра.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!