10 четения

Морската вода бетонира кръвното

Много хора предпочитат басейна пред морето, но според лекарите допускат голяма грешка. Отдавна е известно, че морската вода е натурално и безвредно лекарство срещу много здравословни проблеми. Тя действа при хрема, синузит, хроничен ринит. Промиването на носа с морска вода веднага облекчава дишането. Морската вода, попадайки в лигавицата на носа, се изпарява, като отнема излишъка от влага и намалява отока. Същият е ефектът от капките за нос, но при тях отокът на лигавицата се намалява, защото се свиват кръвоносните съдове.

Калцият, сярата и другите минерали, разтворени в морската вода, определят нейните противовъзпалителни и антимикробни свойства. Хората, които искат да облекчат белодробните си проблеми, трябва да знаят, че най-добре е да изберат курорт със сух въздух като Средиземноморието. Екземата, псориазисът, невродермитът и акнето също може да се лекуват на морето. Солената вода леко подсушава кожата, отстранява възпаленията и ускорява регенерацията на тъканите.

Всяко къпане тренира кръвоносните съдове на сърдечните мускули заради разликите в температурата. Така се бетонира кръвното в нормални стойности. Но в морската вода, за разлика от тази в басейните, се съдържа калий, който е основен елемент, поддържащ доброто състояние на сърдечносъдовата система. Освен това морската вода отстранява възпаленията и отоците на ставите, подобрява кръвообращението в тях и укрепва костите.

Източник: struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!