Вземат спешни мерки срещу наводненията в центъра

НЕЗАБАВНИ МЕРКИ СРЕЩУ ЗАДЪРЖАНЕТО НА ДЪЖДОВНА ВОДА ПО ЦЕНТРАЛНАТА УЛИЦА „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПРЕДПРИЕ ОБЩИНАТА още в края на седмицата, след като поредният порой превърна града във Венеция. Експертите са констатирали, че проблемът се появява при обилни валежи, чието количество надхвърля най-малко два пъти нормите за бедствена ситуация, но вече се работи за разрешаването му.

Кметът Даниел Панов разпореди свикването на комисия, която да извърши детайлна проверка на отводнителната система по улицата. В огледите участваха експерти от Общината, фирмата – изпълнител на инфраструктурните ремонти, и „ВиК Йовковци“.

Проверката показа, че шахтите и системата по главната улица са в изправно състояние, не са затлачени, но теренът се явява водосбор на стичащите се води от бул. „България“ и ул. „Васил Левски“.

Вече започна демонтаж на тротоарни плочки в района на най-ниската точка на ул. „Васил Левски“ и обръщане на наклона им при последващото им нареждане, за да се използва естественият релеф чрез стъпалата, водещи към поликлиниката. Ще бъде повдигната и пешеходната пътека до Студентския стол, за да бъде насочвана друга част от водата при обилни валежи към шахтите по ул. „Бачо Киро“. Водят се разговори с ръководството на „ВиК Йовковци“ за изграждане на нови водосъбирателни тела в този район.

С. НАЙДЕНОВ

 

One thought on “Вземат спешни мерки срещу наводненията в центъра

  • 08.07.2019 в 19:30
    Permalink

    В нашия град стълбите имат двойно предназначение!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *