13 четения

52-ма видни активисти на ГЕРБ ходиха на Националното събрание, за да чуят премиера Борисов

Даниел Панов: „Благодарим на правителството – осигури пари за 133-те км от магистралата до Велико Търново”

 

СОЛИДНО ПРИСЪСТВИЕ ДЕМОНСТРИРАХА АКТИВИСТИ ОТ НАЙ-ГОЛЯМАТА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ У НАС НА НАЦИОНАЛНОТО СЪБРАНИЕ, КОЕТО СЕ ПРОВЕДЕ В НЕДЕЛЯ В СОФИЯ. Областният лидер на ГЕРБ Даниел Панов и 52-ма видни членове от региона участваха във форума, който бе определен от мнозина за „знаков за затягане на редиците“ по отношение на партията преди решителната крачка към местните избори. Местните делегати бяха излъчени по време на общински събрания, които регионалните структури на най-голямата партия проведоха в първата половина на юни. На провелия се в НДК в София национален форум бяха предложени и гласувани промени в Устава на ПП ГЕРБ и Изпълнителната комисия на партията.

„Показахме, че сме дисциплинирана партия, и не защото някой ни е наредил, а защото ние сами осъзнаваме какво иска от нас обществото – продължаваме с промените в партията дори след спечелени избори“, каза председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов по време на форума. По думите му днес ключовата дума за хората е именно справедливост. Той препоръча всички членове на партията много внимателно да огледат своята работа. „Нужно ли е хората да се оплачат на мен, за да се свърши някоя работа. Не е ли по-добре самата структура да решава проблема в зародиш. Затова и предложих да бъде утвърдена Етична комисия. Предвижда се тя да следи както за вътрешнопартийната дисциплина, така и за действията на членовете и ръководните лица на партията. Тя ще бъде помощен орган към Изпълнителната комисия, който при нужда ще извършва проверки и ще предлага наказания“, отбеляза председателят на ГЕРБ. Борисов коментира, че в партията трябва да се въведе диференцирана ставка за членския внос: който е на по-висок пост – плаща повече, като това да не се отнася за студентите и пенсионерите.

По темата с променения размер на партийните субсидии министър-председателят посочи, че след проведения референдум хората са гледали само към ГЕРБ и са чакали действия. „Имаше много дискусии по темата, партньорите ни бяха против, затова малко забавихме решението. Ние сме печелили и без субсидия избори. Сега ги бихме и със субсидии. Как може опозицията в такъв случай да твърди, че сме унищожавали партиите. Те дори нямаха предложение за конкретен размер на субсидията, толкова са коварни“, напомни премиерът.

„Доказахме, че можем да подобряваме инфраструктурата, и затова хората са търпеливи към нас. Те знаят, че в това отношение никой не може да се сравни с нас. Толкова много направихме през последните 10 години. Сега строим усилено „Хемус“ и двата лота за пътя към Монтана. Следващия месец започва ремонтът на отсечката на околовръстния път между „Младост“ и АМ „Тракия“, съобщи Бойко Борисов. По думите му преди 10 години е било достатъчно да се каже, че „Витошка“ ще стане пешеходна, че по „Струма“ ще се ходи на море, и хората са били доволни. Днес това не е достатъчно, затова трябва да бъдем още по-добри“, завърши председателят на ГЕРБ.

„БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ДЕЛЕГАТИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО И ОБЛАСТТА, КОИТО УЧАСТВАХА В НАЦИОНАЛНОТО СЪБРАНИЕ НА НАЙ-ГОЛЯМАТА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА В БЪЛГАРИЯ. ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ВИЕ, УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ ОТ СТАРАТА СТОЛИЦА И ДРУГИТЕ ОБЩИНИТЕ, ПОКАЗАХТЕ СВОЯТА ОТЛИЧНА ОРГАНИЗИРАНОСТ И ВИСОКА ДИСЦИПЛИНА.” С тези думи областният лидер на ГЕРБ и кмет на Велико Търново Даниел Панов се обърна към общинските структури и излъчените от тях 52-ма делегати от региона.

„Важно е, че на тази среща отново бе поставен акцент върху голямата нужда за инфраструктурата на Северна България – доизграждането на магистрала „Хемус” по оста София – Велико Търново – Варна. По аутобана се работи активно от двете страни – и откъм Ябланица, и откъм Белокопитово. В края на миналата година правителството отпусна средства за строителството на всичките 133 километра до Велико Търново”, коментира още Панов.

Стилян НАЙДЕНОВ

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!