31 четения

Най-много контрабандни цигари се пушат във Велико Търново

3,8% е делът на контрабандните цигари на пазара, но във Велико Търново потреблението е най-високо в страната – 9,3 на сто. Това показва проучване за тенденциите и нивата на незаконната търговия с цигари, изготвено от „Инициатива срещу незаконната търговия“, съставена от петте големи тютюневи компании „Бритиш Американ Табако“, „Булгартабак Холдинг“, „Джапан Табако Интернешънъл България“, „Империъл Табако България“ и „Филип Морис България“. Изследването е към края на първото тримесечие на годината и е направено по метода на преброяване на празните кутии от тютюневите изделия. Най-високо е нивото на потребление на контрабандни цигари във Велико Търново (9,3%), следвано от Хасково (7,3%), Благоевград (6,7%) и Пазарджик (6,5%), а най-малко – в Габрово (1,3%), Русе (1,6%), София (2,2%) и Бургас (2,4%).

От извадката става ясно, че около половината от кутиите без български бандерол са предназначени за безмитна търговия. За първи път се появяват грузински цигари, внесени нелегално в България, сочи още проучването.

Премиерът Бойко Борисов обяви, че е доволен от рекордното намаление на средното потребление на контрабандни цигари до 3,8 на сто, и предупреди, че има сериозни мерки за намаляване на незаконната търговия с рязан тютюн и срещу разпространението на марихуана.

С. НАЙДЕНОВ

 

3 коментара за “Най-много контрабандни цигари се пушат във Велико Търново

 • 09.07.2019 в 9:23
  Permalink

  С корумпиран шеф на икономическа така става.

  Отговор
 • 09.07.2019 в 20:58
  Permalink

  Голям смях събирали ги по кошчетата ? В.Търново на първо място били абе малоумници да казвам ли че чрез Спиди Еконт и други куриерски фирми можеш да си поръчаш и тютюн и цигари и да си пушиш колкото искаш. Цигарите не са в Търново не са и оня на фирма Лайтс да не плещи глупости че става за смях.И той Ченге стана СМЯХ ГОЛЕМ СМЯХ

  Отговор
 • 10.07.2019 в 19:27
  Permalink

  Отново за фирма Лайтс една проста математика.Колко чужденци посещават В.Търново ? После смятаме средно по една кутия на човек и готово цигари без бандерол.Второ фирмата да покаже намерените кутии и да докаже че наистина има такива а не да говори с проценти .Рекъл Казал това е много несериозно искаме да видим факти и кутиии

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!