55 четения

Осем нови дела тръгват тази седмица в Окръжния съд

Осем нови дела за най-различни престъпления стартират тази седмица в Окръжния съд. Любослав Н. З. от Елена е обвинен, че на 4.05.2017 г. в града на ул. „Орловска” срещу N 1 при управление на лек автомобил „Рено Лагуна” убил човек. Той нарушил правилата за движение по пътищата и пътувал със скорост 68 км/час в населено място при разрешени 50 км/час, напуснал пределите на платното за движение и се ударил в бетонна колона на ограда. При катастрофата загинал Костадин Г. Д., пътуващ на задната седалка на лекия автомобил. 50-годишният Младен О. А. е обвинен в това, че на 14.04.2005 г. във Велико Търново в качеството си на управител на „АГРОЛУКС” ЕООД укрил данъчни задължения в особено големи размери – 36 153,00 лева, с което избегнал плащане на ДДС за месец март.

За пръв път пред съда застава и 36-годишният Мирчо И. Д., подхвърлил столевка на пътен патрул на МВР на 31.01.2019 г. в Церова кория. Мъжът дал 100 лв. на В. Й. Й. и А. К. А. на длъжност младши полицейски инспектори в участък Килифарево, за да не извършат действие по служба като контролни органи по движението по пътищата – да не констатират извършено от него нарушение „управление на моторно превозно средство без книжка”.

Тръгва и делото срещу 53-годишен пастир от Габрово за зловещо убийство на друг работник във ферма в Хотница. Васил М. А. е обвинен в това, че на 14.10.2018 г. в търновската болница е издъхнал Живко шест дни след побоя, извършен от подсъдимия. 71-годишният гледач бе убит с най-малко три силни удара с тесла в областта на лявата половина на главата, довели до тежка открита черепно-мозъчна травма, като убийството представлява опасен рецидив и е извършено с особена жестокост. След това Васил бе избягал с такси в Габрово, където бе арестуван в местен хотел с плячката на пари и вещи за 519 лв. Пред окръжните магистрати за пръв път застава и Илия И., който е бил оправдан от Районния съд в старата столица. На 6 май 2018 г. в Никюп той управлявал лек автомобил „Фолксваген Шаран“ с концентрация на алкохол в кръвта 2,31 промила. Делото е по протест на прокуратурата след оправдателната присъда на първата инстанция.

40-годишният Гюнайдън М. Х. е обвинен в това, че на 10.02.2017 г. на първокласен път от София към Варна при управление на лек автомобил „Фолксваген Туарег“ нарушил правилата за движение по пътищата, предприел изпреварване на попътно движещ се пред него неустановен товарен автомобил и навлязъл в северната пътна лента. Там ударил лек автомобил „Алфа Ромео”, управляван от Илия Й. И., и по непредпазливост причинил смъртта му.

Пред Окръжния съд в старата столица застава и габровецът Младен Г. През декември м. г. той получил само глоба от 1200 лв. за нанасяне на средна телесна повреда на С. К. Ж. от Габрово. Побоят обаче довел до трайно затрудняване на движението на левия горен крайник на пострадалия. Първата съдебна инстанция признава подсъдимия Младен Г. Г. за невинен в това да е осъществил нападението умишлено, както и по хулигански подбуди, поради което го оправдава по първоначално предявеното му по-тежко обвинение, и му налага само административна глоба. Делото е образувано по въззивни жалби от частния обвинител С. К. Ж. и от подсъдимия. Делото е подсъдно на ВТОС предвид променената с определение на ВКС на Република България подсъдност.

30-годишният Евгени Й. Т. иска по-лека присъда от Окръжния съд. На 8.04.2017 г. в Павликени той карал „Волво” C60 с концентрация на алкохол в кръвта 1,24. Вече бил осъждан за същото престъпление и първата съдебна инстанция го пратила зад решетките за една година при първоначален общ режим, а на основание чл. 343 г НК го лишила от правото да управлява МПС за срок от две години. Делото е образувано въз основа на въззивна жалба, подадена от подсъдимия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!